Rabu, 11 April 2012

MARI MEMASAK: DADIH BERPERISA KELADI

malas nak taip 
tengok gambar je lah
lagipun nak buat ni senang bangat
lebih senang dari makan masuk mulut
hahahaha

step 1
beli dadih kesukaan korang

step 2
masukkan air 3000 ml kedalam periuk
campurkan dengan setin susu cair dan secawan gula
kacau hingga mendidih
step 3
kecilkan api, maSukkan serbuk dadih secara perlahan2 sambil kacau dalam 3 menit
 step 4
matikan api, masukkan gula yang ada dalam pek tu
dan kacau 3 menit juga

step 5
sejukkan sikit dan masukkan kedalam bekas
pastu masuk icebox(eh yang ni perlu cakap juga ke?) haha
pastu MAKAN SAMPAI PENGSAN!
ok byeeeee...




1 ulasan:

wahida berkata...

aku selalu jugak buat dadih ni kat umah, tapi selalu amek perisa mango, sbb anak2 suka perisa tu..next time boleh try perisa yam ni..