Jumaat, 16 Disember 2011

CATATAN LANGSING 1(with PREMIUM BEAUTIFUL)

(entri ini adalah auto publish)
assalamualaikum
perghh, lamanya tak menulis disini dah dekat seminggu
sedang sibuk menyiapkan file2 sparepart, invoice2 dan insuran2 yang perlu diaudit...
dah akhir tahun ni beginilah,sibuk mengetuk keyboard..
ni takde custemer dan ada masa luang bercelotehlah kat sini

kalau anda dah lama mengikuti blog saya, 
pasti tahu badan saya naik bagai dipam  dengan compressor
membesar bagaikan juara, dah macam2 ubat makan,
dah bertahun pakai korset yang beli kat pasaraya...
tapi masih macam tu jugak!!!
tengah sarat!!


lepas bersalin, nampak tak perut ai tuh??
dulu kecik jer, tapi semakin besar dan besar,
saya rasa bahagian lain tak berapa berisi la, perut je,
malu betul bila orang tanya eh, bamlom nak dapat adik lagi ke?
ataupun dah berapa bulan dalam perut tu!!!
eh saya tak mengandung, jangan tuduh2!!!
lepas tu ambik keputusan nak cuba korset PB yang dah terbukti menguruskan banyak orang!!
contohnya kak vagg, farihah dan ramai lagi..
ternyata baru 3 hari pakai dah bagi kesan yang menakjubkan pada diri saya!
perut saya yang membonjol2 sebelum ni dah slim sedikit
dari besar 6 bulan tu jadik 3 bulan,,
pastu bahu saya yang selalu sakit akibat banyak menaip(main game jugak)haha
dah hilang sakitnya, urat bahu tu dah tak bengkak macam sebelum ni
tu baru 3 hari pakai, kalau sebulan?? setahun??
boleh bayangkan kan...
okeh ni yang snap hari ni...

nampak kan, perut buncit dah tak ada.. 
masa hari pertama dan kedua pakai memang rasa tak selesa, sakit kepala
lemah badan , lenguh kaki, sengal lengan, dan tak bermaya...
pakai korset lain sebelum ni tak la rasa macam ni,
rupanya EFFECT NI SUME POSITIF, MAKNANYA MEMANG BETUL LA PB NI KORSET YANG DIREKA KHAS UNTUK KESIHATAN DAN KECANTIKAN, KALAU TAK SURE TAK ADA ROSPONS MACAM NI, sebelum ni pakai korset murah tu dapat sakit belakang je lah..
sekarang dah serasi dan selesa, boleh buat kerja macam biasa, macam tak pakai korset,
kain dia pulak tak panas dan berpeluh, memang sangat selesa..
 oke tu je nak share hari ni,

p/s:teringin betul nak langsing macam dulu


weeeeee......
bamlom doakan mommy cepat kurus ye, nanti mommy bagi adik!!
motif nak bagi adik??? pengsannnnnn....




2 ulasan:

ummu muhammad berkata...

ya ampun santekkknyeee pic ;ast tuh heheh..tapi byk dah kurus nampak tuh..PB ni sesuai ke utk lepas bersalin?

myamyza berkata...

terima kasih ibu muhammad,

memang sangat sesuai utk wanita lepas bersalin ,selain dapat mengecutkan rahim, melancarkan peredaran darah,m mengempiskan perut pb ni jugak boleh memperbanyakkan susu badan..