Selasa, 15 November 2011

NASI AYAM MADE HOME

hai hai hai..
minggu ni baru ni je nak update blog ni
tak berabuk lagi kan?? hehehhe
sedang sibuk menyiapkan invoice2 sebenarnya,
tapi disebabkan internet yang yang lambat sampaikan nak save ambik masa berejam
baiklah daku menulis disini, tak la menyakitkan hati tunggu lama2 kan
so hari cerita pasal makanan lagi
nasi ayam yang dimasak sendiri oleh chef momy bamlom.. kahkahkah
  ambil resepi dari SINI
nasi ayam ni memang sedap dan senang je buatnye
weekend hari tu mertua datang umah kan,
mestilah nak menunjukkan pada mertua yang ai ni mehantu yang mithali..
wakakakkakaka
kalau korang nak resepi pegi rujuk sini yang kat akt tu yr
gerenti takkan menyesal..

nilah rupenya nasi ayam saya
presentation memang out perempuan nih,
dengan periuk2 aku snap.. haha
sebenarnya agak kuning nasinya, tapi disebabkan lebihan cahaya flash jadik nampak putih kan

lauknye, ayam madu ok
saya terlebih letak madu,
en harry cakap tak sedap, tapi dia makan 4 pinggan.. wallaweyyyy

supnye rasa agak soto sikit,
mungkin sebab saya terlebih masukkan lada sulah
sambal pulak terbaikkk
lepas ni pejam mate sebelah tangan pun saya buleh buat nasi ayam ni.. haha berlagak!!
nasi tu terpaksa masak 2 kali sebab tak cukup
laku betollah, buleh jual nih.. haha
ok bai...


2 ulasan:

ummu muhammad berkata...

memang nampak sedplah mummy..dulu pernah buat tapi nasi lembik hehe

p/s: zaman belajar dulu masak mase praktikum..tapi kt rumah mak tak masak pasal abah nk mak yg masak..tu yg tangan bangku hehe..terbawe2 sampai kawen..suami pulak memang suke masak..heheh

myamyza berkata...

nasi tu memang sedap la ummu muhammad, buleh cuba, lagipun sene mesek lah.. haha

beruntung dia suami dia tak kekok kedapur, suami kite pun rajin kedapor juga, tapi rajin makanlah.. hakhak