Ahad, 24 Julai 2011

hadiah dari atuk ayah!

yeay!
abang long dapat hadiah dari atuk ayah
dah tahu awal2 lagi dah,
petang sabtu tu cikman dah balik lok heng
katenye atuk ayah belikan barang untuk adik!!
ape hadiahnye??
jom tengok!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ye, walker baru!
nasib baik moommy belum beli lagi
atuk ayah dah bosan dengar cucunya asik jatuh walker je!
tu yang dibeli walker yang baru dan tahan tu untuk abang long..
hehe( ah selamat duit kami)bhahahahhaha
dasar anak hantu!!



walkernya jenis yang tahan dan berat,
so, bamlom tak boleh berangan nak jungkitkan kekiri/ kanan lagi,
kainnya pulak ade span kat dalam tu,  sangat selesa bila bamlom duduk
terus daddy bilang abang long duduk dalam kereta mewah!
abaikan daddy abang long yang overrrr itu, wakakakaka
ade banyak bunyi-bunyian pula,
ada bunyi katak, burung, kucing,dog2, dan piano
beserta banyak butang kecik yang pelbagai bunyi!
abang long sangat hepi bila dapat duduk kat walker ni
semoga dengan pemberian dari atuk ayah yang penuh dengan kasih sayang tu,
abang long takdelah jatuh tertungging/ terduduk lagi ye!

dan hari ni mommy masak bubur keledek pemberian dari atuk mak semalam
memang untuk bamlom semua keledek tu, bamlom kan sukee makan keledek!
sekarang hari2 mommy masak sendiri bubur bamlom
 tak bagi nestum dah,
lebih afdal rasanya, gula pun kurang kan, tapi mommy taru sedikit garam
biar ada 'rasa'.....sikit je la
ok tu je nak cerita saat ini,
hingga ketemu lagi
salam sayang!



7 ulasan:

ummu muhammad berkata...

lulus! tak bagi gule! pengamal rki ajar kan myza..buat bubur anak pah dah masuk sume..tutup api baru masuk garam sikit..lagi khasiat n trase masinnye kot hehe...

nanti insyaAllah kite pos tentng pegi kuliah dr ni semalam..semoga abg long membesar sebagai insan unggul..siape tahu Allah pilih rahim mummy raziq utk dimuliekan kan> ;)

wahida berkata...

jgn jatuh walker lagi tau!!

myamyza berkata...

@UMMU MUHAMMAD, alhamdulillah berkat baca blog ummu muhammad lah datang kesedaran dalam diri kite ni. memang nak blender baru teruk garam sikit,

ayat yang last tu, bikin air mate saya bergenang 'bangga' insyaallah..

myamyza berkata...

@kak wahida, memang tak laaa.. hihihi

mamawana berkata...

Sukernyer dpt hadiah dari atuk ayah... mama dia lagi terleby suko...ihiiikks

myamyza berkata...

@mamawana, kite memang terlebih sukee.. biasalah mommy yang hoverr..

puan nina berkata...

cantik kaler walker baru.. =D