Khamis, 30 Jun 2011

demam lagi....

malam rabu tu saya tak berapa boleh tido
sebab selang sejam dia akan bangun
dengan taknak susu, hidung sumbat dan hanya nak tidur dibahu saya,
memang mencabar kesabaran saya!! nasib baik saya tak bertukar...
natijahnya, bawah mate saye sehitam tampuk manggis.. huhu
esoknya tu hari rabu kebetulan rutin check bulanan diklinik..
so, pagi2 bangun bersiap!
 
hi, saya abang long aka razziq zikry dan saya demam,
tapi saya tak nangess... baik tak saya??? hahahah...pitammmm

pegi klinik kerajaan tu macam biasalah,
selalu menyakitkan hati saya dek kerana menunggu terlalu lama...
no yang saya dapat seawal 8.15 pagi tu adalah 71 ok!!!
(oiii, korang bangun pukul berapa gi ambik no haaa????)
abaikan itu, timbang abang long semalam 7.6kg
misi kate berat badan naik cantik ikut graf.. alhamdulillah..
misi kata sepatutnya kene cucuk, tapi sebab demam x boleh cucuk
tapi saya berkeras nak suruh cucuk jugak!!
 
 
misi tu kata kalau nak nak cucuk juga kene jumpa doktor, dia tak berani buat keputusan
saya pun pegi tunggu kat bilik doktor pulak,
nasib baik cepat.. doc check suhu badan dia, 38c so otometikli tak bulih cucuk
huhuhuhu
lepas tu doctor bagi lotion iritasi kulit sekali untuk kurap susu dia tu..
dekat kul 11 baru balik

balik klinik tu abang long tido
dan saya menunaikan tanggungjawab memasak saya sekejap
(alah, goreng telur je pun kecoh, hikhik)
dah siap masak abang long dah jaga dan merengek2..
saya pula berbelah bagi sama ada nak kerja atau tak..
10 minit sebelum pukul 12 saya mandi dan bersiap, 
abang long asik ikut je saya pakai walker sambil menangis...
saya tak sampai hati nak tinggalkan dia dalam keadaan dia sakit macam tu, 
dan nekad mesej bos minta maaf dulu serta minta cuti satu  hari
nasib baik diluluskan, maka semalam saya jaga budak demam tu la 
seharian saya jelum kepala dia pakai air asam jawa+beras+bawang merah
dan semalam dia hanya berpampers sahaja!
dah malam sikit, alhamdulillah demam dah kebah dan kurang panas kepalanya,
hari ni dia dah sihat sikit dan dah boleh main sorang2 atas walker dia tu,
dan saya pun senang hati sikit nak bekerja..
 

 






4 ulasan:

ummu muhammad berkata...

alhamdulillah abg long dah sihat..jgn2 dah tumbuh gigi takpun nak pandai ape lagi tuhh ;)

wahida berkata...

coklat tu cair tak? ko masuk fridge dulu tak?

kayzie berkata...

alhamdulillah..moga cepat sembuh cam biasa k comel..

myamyza berkata...

@ ummu muhammasd.. rasa nak tumbuh gigi la, sbb gusi atas dia kite rasa pakai jari, macam berpasir gitu..

@wahida.. x cair la kak, dah habis pon kak somi kite bedal.. hikhik

@kayzie.. thanks