Rabu, 15 Jun 2011

bila mommy masak, abang long pun...

menyibuk!!
macam dia pulak yang nak masak sekali
duk ikut je kaki mommy..
mommy ke sink, ikootttt
mommy ke dapur gas ikottt
mommy ke peti ais pon ikott
pakai walker dia tu lah
pontang panting sana sini
haih geram kekadang, nak marah lebih2 kang anak!
yang geram sekali dia suke pegang kain saya,
kalau nak ikot je tak kisah la kan
tapi sibuk pegang kain tu apehal???
dah sosah mommy nak jalan...


kalau dia dah tarik2 kain 2-3 kali tak layan
mesti dia sentap
mula la mintak simpati dengan menangeh
dah mommy terpaksa dokong dia sambil goreng2...
bahaya betul.. takut minyak panas terpercik kat dia jee...
.
tu duk tengok mommy masak ape,
kalau saya amik sudip tu dia pon sibuk nak pegang jugakl!!
savooooooooooo je la
tapi kejap je noks kau boleh tengok,
lepas tu duduk la balik dalam walker tu diam2...


dah siap masak dan suapkan dia makan ....time for mandi...
sekarang cuaca sejuk, jadi dia kurang gemar mandi air sejuk..
tapi saya mandikan jugak!!
kasik dia biasa,...keh keh keh(padahal malas nak jerang air bagai)
sekarang dah boleh angkat2 bontot dan heret dada slow2..
cume tangan je tak reti nak gayakan step by step
xpe slow2 nak, mommy selalu menyokong didepan dan belakangmu!! 
hahaha


pose yang tough dari bam lom..
boleh masuk WWE tak agak2 neh??
kehkehkeh, 
ok mommy ngan daddy tak suke WWE..
titik!!!

amik kau! 5 jari sekali dalam mulut,
kadang tu sampai muntoh makan tangan sendirik,
tak tahu la nak tumboh gigi ke ape, asik duk mamah lidah ngan tangan je kerjanye,
ataupun barang2 ape je yang dia jumpe amik masuk mulut
sekarang memang tak boleh tinggal langsung, 
takut jugak kalau dia jumpe benda2 tajam kan, manalah tahu letak secara tak sengaja...
daddy abang long tu bukan boleh percaya...
spanar sana sini, pisau kat mana dia buat keje dia tinggal je kat situ kalau mommy tak bebel..
hmmm.. lebih baik kite berfikir negatif dulu untuk kesudahan yang positif
contohnye, dah nampak pisau@ gunting kat atas lantai,
so cepat2 amik simpan ditempat yang tinggi2...
takut abang long amik rodok mulut dia sendiri.. beringatlah kannn..
dari berfikiran positif tapi kesudahan yang negatif,
contohnya, dah nampak pisau @ gunting kat atas lantai, tapi buat dekk je, 
alah abang long takkan amik la pisau tu,
dia kan kecik lagi, tibe2 pegi toilet sekejap
balik tengok dia dah rodok pisau or etc dalam mulut..
terus menangis ,menyesal tak berguna lagi...
ngeriiiiiiiii kan kalau begitu..

eh dah panjang giler dah bebel..
lari dari tajuk pulak tu, hampunnnn!!!
hahahhahahahahaha

p/s kalau suke entri ni jangan lupe tekan 'like' ye


6 ulasan:

Tina Othman berkata...

betul, biar dia menangis jgn kita yg menangis, ala pandainya nak tlg mommy masak ke tu??

myamyza berkata...

@ tina.. beliau tolong menyibuk je, tolong kepoh2... huhuhu

win@momyShaneQeisha berkata...

betul tu, selalu berwaspada demi anak tersayang.comel abang long ni

myamyza berkata...

kene beringat selalu lah mommy shane, fikiran budak2 ni kitak tau sejauh mane, mintak jauh la yang negatif2 itu.

ellisya berkata...

betul..betul..betul..
dlm hal ni kite kene jadi alert terlampau sket..bukan pe..nyesal kemudian tkde gunanyer

myamyza berkata...

kite takut ngat berlaku benda2 buruk kat bb kite tuh, almaklumlah beliau tu melasak sangat!