Isnin, 23 Mei 2011

ahad yang suram!

huhuhuhu *nanges dulu*
semalam ajak en harry pegi soping kat kota tinggi
nak soping baju, tudung, ikan kering yang nak bawa balik kg minggu depan
banyak jugak la barang nak carik
tapi sekali banyak pulak alahsan dia
katenye kereta belum servis la
hari nak hujan la
panas sangat la cuace
ah! macam2 alasan ko kalo haku mintak soping kan???
nyampessss
 
kalo tak ingat saye ade anak kecik sanggup je pegi sendirik
alah setakat kota tinggi tu kacang ..petik jari la wa cakap lu!!
saya adelah bini yang berlagak bukan derhaka tau!!!!
keh keh keh

dipendekkan cerite setelah dipujuk berkali2 nak keluar
maka dia bawaklah saye keluar ke kipmart masai
ek elleh kipmart ade ape baiiii???*dalam hati bersyukur sebab kipmart adelah sorga tudung
cantik2 dan murah2 juga
dan saye telah merembat 2 helai
yang tak berape murah dan tak berapa mahal la
gambar adelah nan hadoo sbb lupe nak snap..
pastu jalan2 jap dan tiade ape nak dibeli dah.. jom blah
ajak dia pegi tesco seri alam
nak carik hadiah untuk sepupu saya kawen minggu depan tu!
dah sampai tesco tu bujang kecik saya ni tak nak duduk atas stroller
maka dengan paksa rela daddy dia kena lah dokong dia kan
takkan saya pulak nak kene dokong! dia tu mengalahkan bawak beras seploh kilo tau!! hahahaha
maka sekejap2 abang long daddy dokong tapi kalau daddy lenguh masukkan jugak dalam stroller
dia nak dokong tu bukannye ape nak tengok orang je lebih
kepoci kepoci sama ngan daddy dia...haih yang tu jugak dia nak ikottt...
pastu kakak astro kat tesco tu adelah sangat rajin mendokong dia satu round
dipantau oleh daddy la
kang kalau tak pantau hilang bam lom saye tak pasal kannnnn
sekarang punya orang tak boleh dipercayai.. kene lebih berhati2.....
 pasar raya tak ade jual ye abang long sekilo 2 hengget!!!
 
saye?? carik hadiah yang tak jumpe2....
last2 beli je periuk letrik sbb tgh ade offer
senang kan.. saya taknak bagi gelas ke set pinggan ke sebab mesti ramai orang akan bagi itu pade pengantin baru.. agak2 la kan.. takkan dia nak masak pakai gelas pinggan tu semua
so nak carik yang lain sikit la. mahal  tak kisah janji berbaloi2
nanti jadi macam saye
hadiah kawen saya rata2nye gelas tau!
tapi semenjak kawen sampai sekarang hanya 3 set gelas baru saya pakai
yang selebihnya tu masih menimbun lagi umah mak saya dikampung

dah puas pusing tesco 2-3 round sambil beli barang2 keperluan rumah
perut kami masing2 dah lapo la kan..
pegi food court makan claypot
ini saya punye mushroom apekebendantahnamedia 
setappp tapi panas sampai meletup lidah acik..
orang yang kurang sabar mau makan memang cenggitu! tapi saya bace bismillah ye....
jangan tuduh saya tak bace bismillah..nanti saya sentapppp!!

ini pulak en harry punye.. lupe jugak name dia
 dia punye sedap juagk
kami boleh makan dengan aman sekali sebab bujang kecik ni tido

wah dia nampak dah besar kan??
hai boleh berkenalan?? hikhikhik
gedik pulak mommy ni...

saya belikan buku pertama untuk dia semalam
ini dia
 satu buku berbahasa inggeris
dan satu lagi berbahasa melayu
cukup la dua ni buat permulaan
malam tu jugak saya gigih bacakan buku2 ni untuk dia
dan dia menunjukkan minat yang luar biasa
matenye terkebil2 tengok mulut saya kumat kamit bacakan buku tu
pastu tangan sibuk nak pegang jugak!
hambik la nakkkkkkk!! harta ko tu!!! ha ha ha 

petang semalam mandikan dia agak lewat
sebab mommynye ngelat nak tido dulu
dekat kul 7 baru mandikan dia
masa bukakkan pampers dia tu letak la kat atas toto jap sementara saya sediakan keperluan mandi dia
sekali dia kencing baekkk punya kat toto tu
nak tak nak kene keluar lagik lepas maghrib tu beli toto lain untuk dia
aduhaiiii..

hepi la tu dapat toto baru!!
sajee je kan??





4 ulasan:

wahida berkata...

alahai sian ko nok, ajak nyopping, hubby tak nak lak..adeh la...meh, aku temankan ko...

myamyza berkata...

buleh kak nanti kite set time ya!

Zefa NorAsmara berkata...

hehe.. moral of d story.. jgn bukak pampers sebelum sediakan brg2 mandi ye mummy.. rezeki baby dpt toto baru.. :-)

myamyza berkata...

tu la salah kite jugak bukak pempers awal2.. tapi sekelip mate .. bukak pampers je terus peee.. gewwammm2..