Rabu, 20 Jun 2012

BALIK KAMPUNG 09 JUN-15 JUN 2012 PART 1

Hi there,
baru datang rajin nak mengupdate blog,
serius penat sangat minggu ni
badan rasa macam  dipukul2..
mana bamlom merengek ditengah2 malam 3-4 kali
telinga pulak masuk menatang kutu babi(berdenyut2 nak makan x boleh)
mate pulak naik timbeng, (xde pulak aku nak mengintai sesapa mandi)  hoh
mata asik ngantuk nak tertutup je.. huhuhu
takde daya, nak kerja pon malas sangat2...

kami(mommy ngan bamlom) balik kampung pada 09 jun 2012 menaiki bas transnasional
pergi dan balik
alhamdulillah bas ok, x la buruk sangat macam dulu
kami amik 2 seat, 1 untuk mommy, 1 lagi untuk bamlom
bamlom pestime naik kenderaan besar macam tu
so agak jakun sikit, asik ajak mommy turun.. nak nak bila tgk didi dia x ikot sama kan
meroyan la sekejap dalam bas, nak tinggal didi seminggu sedihnye la rasa
mommy pon kesat2 air mate juga.. huhuhuhu

masa kat terminal tak duduk diam langsung
asik lari sana sini, tapi dibiarkan saje, sebab nanti bila naik bas dia penat n tido
tak la penat mommy nak melayan.. hihihi
so dalam perjalanan balik tu elok aje dia tido kat seat dia,
bila dia tak selesa baru mommy dukong jap, bila dia lena  letakkan balik
kami sampai di bandar jerteh tepat jam 4.30 pagi
agak cepat sekarang sebab bas lalu highway
su yie dan bam pam yang jemput kami di station
sampai umah,, tok wan bamlom dah menunggu,
mommy rindu betol ngan tokwan, lega bila tengok wajah dia
salam, peluk cium la kami 2 beranak hepi betol

pastu berbual2 sekejap tanya khabar
subuh, dan buat sarapan pagi
lepas tu sambung tido balik
kul 8++ tuk wan kejutkan ajak gi bandar jerteh, nak pegi bank keluarkan duit hasil padi katenye
mommy ni walau penat walau  ngantuk pon bangun juga, kejutkan bamlom sama...
sebenarnya dia nak pegi ngan teh je, tapi sebab teh belom  try drive dalam bandar dia takot la
tu yang ngajak mommy teman, last2 mommy juga yang jadik driverr.. huhu
 
 

parking kete, jalan2 dan jumpe kawan lama  form 6 di smk putra dulu

kajol dan mira
sori geng amik kat fesbuk aziawaty zakaria pic nih
sorang dah married dan sorang lagi masih single but not avaiable la, kan? kan? kan?
hepi jumpa kamoo berdua...

tokwan bamlom pulak bila dah keluarkan duit,  nampak durian terus beli
mahal pulak durian kat sana 4 biji rm20
kat johor ni sekarang murah giler durian berlambak2 kot
balik tu buat pulut durian la
sedappp dapp dapp dapp sangat
lagi2 bila tokwan yang buat santan pulut tu
melelehh tak pasal air liur, nak buat sendiri tak pandai.. huhu

 petang tu sambung tido lagi
cuaca kat sana panas betoll
tak boleh duduk langsung dalam rumah
mommy pon asik mandi dan berkemban je
bamlom lagi la x lepas berendam dalam kolam
 
aksi ape yang dibuat tu tidak la ku ketahuan... hahahahahaha

 
bersambung di part 2...








 



1 ulasan:

Ummu Muhammad berkata...

aduh kecuh tekak tgk..suami kite balik sembahyng jumaat terus tunjuk pulut doyan orng ganu buat..telan air liur die heheh..die kate ginilah orang ganu buat...sedapp..sedap sungguh nampak..inmgatkan kelape atas pulut tuh, suami kate tu gule heheh