Rabu, 30 Mei 2012

JERTEH, HERE I COME!!

yeah!!
minggu depan dah nak balik kampung dah, berdua je dengan my bujang kecik
kami akan berada di kampung selama seminggu...
en harry dapat cuti 1 hari, sabtu je la, kalo nak mintak dia hantarkan kesian pulak
penat drive, takpe la mommy ngan bamlom naik bas je la..
dedi rehat diam2 kat umah, just hantarkan kami ke bus station je la sabtu malam tu
kebetulan kene menghadiri majlis perkahwinan my BFF kat pontian 9 jun nanti..
rehat apenye?? hikhik
semoga segala urusan dipermudahkan!!
 
mood nak balik kampung macam selalu la, teruja, hepi dan tak sabar2...
my mom baru je lepas operate mate buang selaput 27 mei lepas
so nak balik jaga dia sekejap,
kalo nak pikirkan kerja je sampai bila pon tak habis,
orang tua kene selalu2 pegi jenguk kan...
tiket bas mahal pon pejam mate aje la..
 
 
tiket ni berharga rm115.50 one way
tiket balik belum beli lagi sebab tak tahu lagi nak balik sini hari ape, 
pfffffff, pengsan mak!! kalo sorang2 wajib mak hencik drive je balik...
basnye buruk nak runtuh pulak tu, hadehhhh...
tapi takpe la yang penting niat,,
ah tak sabarnye nak balik kampung!!
 
tapi sekarang ni dalam otak terpikir, 
boleh ke budak selasak bamlom duk diam2 dalam bas nanti?
kalo dia nak berjalan ke depan belakang tak pengsan maknye??
kalo bas berhenti kul 2-3 pagi nak pegi toilet cemana?
nak dukong je dia, atau nak tinggalkan??
tinggalkan memang tak sanggup!!!
tapi kalo nak pikul mau patah bahu, bamlom tu sekarang bukan 2-3 kilo..
mommy ni pulak kalo naik bas asik nak terkencing aje, hoh
ahh, biarlah keadaan yang menentukan
harapnye mommy ngan bamlom baik2 sahaja nanti....
doakan perjalanan kami selamat dan dipermudahkan ye...
 
p/s: kalo dah namenye anak kampung tu pegi la duduk ceruk mana pun, hati tetap berada di kampung, di tanah kelahiran, tempat bermain, membesar khensss???
adik2 ai jangan lupe amik ai nanti!!!!

 

3 ulasan:

Ummu Muhammad berkata...

9.6 ni ke baru balik mummy? semuge elok2 je..insyaAllah bamlom baik die tidur je janji cukup susu die ;)

p/s: kite pun minggu depan baru balik..ayah muhammad tande kertas hehe

myamyza berkata...

@ibu muhammad..a'ah, dah habis cuti sekolah dah baru kite cuti.. insyaallah semoga kami baik2saja

same la semoga selamat sampai dan selamat kembali.. hihi

Mama Likha berkata...

eksaited kan nk blk kg... :)