Selasa, 29 Mei 2012

GANTI PUASA DI BULAN REJAB!

Salam ols
hari ni masuk hari kedua puasa ganti
masih berbaki 2 hari lagi
dulu masa sekolah2 belum kawen puasa sampai kene ganti 7-8 hari
lepas kawen ni, ganti sikit aje,
so tak la mencabar mana kan
duu2 jugak lepas raya terus ganti puasa 6
ramai2 meriah, sekarang?? daku puasa sorang2 aje, huhuhuhu
 
tapi semalam boleh tahan juge tahap lapar tu
nasib tak kene gastrik, dekat2 nak buka tu pedih giler perut,
perut dah lama tak berehat kan..

semalam puasa sorang2, lauk sahurnya ini

simple giler kan, saya ni senang makan ape yang ade aje
pastu masa buke tu order nasik goreng+ milo ais kat kedai sebelah
senang!! 

tapi malam tadi en harry teman sahur sekali
makan sorang2 tak sedap katenye, 
en harry tu dengan saya kan macam belangkas
selalu buat apa2 pon berdua
bila tibe dia kene makan sorang2 tengahari dah hilang selera,
so, dia decide nak puasa sunat, sambil2 teman bini dapat jugak pahala puasa khenss
thanks yayam!
so lauk sahur malam tadi 2 macam la
 
 kan nampak meriah sikit 
ayam goreng, sambal bilis bendi, teh o panas..
siap makan ngam2 orang mengaji kat mesjid
tunggu subuh jap, pastu sambung tido balik, tapi tak berapa boleh tido sebab bamlom dah bangun,
bila dia bangun, mimpi la kau nak tido balik! huhu
sekarang mengantuk+ perut kosong, kalo dapat bantal bestnyeee...

 
 

1 ulasan:

Mama Likha berkata...

simple tp tu lah yg menyelerakan.. btul tk ?

slmt berpuasa, samalah kita :)