Selasa, 1 Mei 2012

1ST MAY BERKELAH DI MUTIARA BAY AKA PANTAI BATU LAYAR

Ahak ahak ahakkkkkkssss
plan ke laut lagiiii
memula rancang nak balik umah mak lepas balik keje tu
tapi banyak pulak perlu dibereskan kat umah
kemas rumah sikit2, en harry baru nak basuh+polish kereta
hmm, siap pon dah lambat, so, subuh esok je baru kite gerak balik ye..
 pagi 1 may tu lepas subuh, baru kitorang gerak balik ke kota
ngam2 jam 8 sampai umah mak, orang tua tu tengah siapkan bahan2 masak nak bawak bekal
saya pon tolong la mana yang patut, sepatutnya plan hari tu nak ke teluk sengat
tapi ntah kenapa berubah plan nak ke batu  layar pulak
saya ikutkan aje, sebab semua kos mertua sponsor kan..
hehehehehehe

kul 10 dah siap masak semua, baru gerak pegi, kat tanjung balau ada pesta,
mesti ramai orang, jalan nak masuk sana pon jemmm sangat
so, kite ke batu layar je lah, tu pon nasib baik ada parking
orang ramainye lah nak berhibur, kami pon sama, nak release tension
bamlom turun2 kereta aje, tunjuk pelampung kat atok ayah dia
dukk nakk.. nakkk, nak tak nak atuk ayah dia layankan aje
dah dapat pelampong, sibuk nak turun ke laut pulak
semua orang duk kejar dia ajelah, adehh penat acikk
dah la cuaca panas membahang, nak turun laut pon ngerii
tunggu redup sikit baru bawak dia mandi
suke nau lah dapat main air, siap kayuh sendiri pelampung dia
kelako pulakk,miahahaha
tak amik gambar pon masa mandi sebab apak dia sibuk duk memancing nun di atas batu sonooo
kalau dapat ikan ikan besau2 tu bangga la jugak
ni semua pon dapat cucu ikan,
pengsannnn!!

ah dah malas nak taip layan gambar je lah
semalam cuaca cantik ombak pon sepoi2 gitu
ko mampu pakai ayat sepoi2 untuk ombak, muahahahahahahahaha
 bamlom ni pantang tengok orang nak turun ke pantai
laju je la dia ikut, yang ni nak pegi mandi kali kedua
kali ni dedi yang handle pulak
mommy enak je membuta kat bawah pokok ketapang

mak mentua dang akak ipar yang sedap melanding, 


bamlom kacau abang2 kat sebelah, sekejap mintak air, sekejap mintak ayam bakar
nasib baik abang2 rajin nak layan dia
lepak kat sini sampai jam 4
lepas tu kakak ila dari kl telipon kata nak ke kulai umah atok
kami tak nak pegi sebenarnya
tapi atok ayah nak pujuk bamlom naik kereta dia
pastu hulurkan duit minyak kat en harry
tak noleh buat ape la, memang kene ikot jugak, 
kalau ikutkan badan yang penat memang ingat nak balik aje, huhu

dalam pukul 6 sampai kulai, lambat sebab hujan lebat gile
sampai tak nampak jalan
lepak sana sampai jam 9.30 baru balik ke pasir gudang
bamlom x meragam langsung
naik kereta tidur sampai la ke rumah
pastu masukkan dia dalam bilik sambung tidur lagi sampai pagi ni kul 10 baru bangun
penat sangat la badannya tu
bukan bamlom je, mommy pun sama, penat dan mengantuk masih belum hilang sampai sekarang
nak tidoooooo....

ok tu je
bye..





2 ulasan:

aisyah humaira' berkata...

wah..niera pun semalam mandi air terjun dgn kawan ^^
release tension la katakan..skrg assignment dah bertimbun..hehe

COOL DADDY berkata...

sya pun ada picnic dkt area Mutiara Bay pd 1May2012..tp smpi dkt petang dlm pukul 4..sempatlah pasang2 khemah & mandi-manda..