Selasa, 17 Januari 2012

BERCUTI PANJANG ON CNY

salam all
fuh, tinggal beberapa hari saja lagi masyarakat cina
akan menyambut Chinese New Year
dan seperti tahun2 sebelumnya, my bos travel ke luar negeri
so, bila dia cuti panjang, kami pun turut serta lah,
kat tempat kerja saya ni, cuti umum diorang amik hari merdeka dan 1st may saj,
hari cuti umum lain, time orang bercuti,
nangeslah kau disana kene kerja, huhu
tapi time raya cina, dan aidilfitri kitorang memang dapat cuti kaw2 punya
 
tahun ni dapat cuti 9 hari
tapi 9 hari tu kejap je bagi saya, macam tak puas je cuti
biasa kalau cuti banyak, penat dan letih pun banyak jugak!
tahuin ni, macam  tahun tahun sudah
 agenda wajib haruslah pulang ke kampung jenguk ibu terchinta dulu
lepastu baru teruskan plan ke perak
 pada 24hb tu....
balik dari perak 27hb, 28hb terpaksa balik johor balik,
huh, macam kejap giler kan??
penoh sangat jadual, harap semuanya terkawal ikut jadual lah...

tapi takpe lah, bukan selalu dapat pegi coti2 malaysia kan??
tupun nasib baik tempat tinggal dan makan disponsor
hehehhehe, sukeeee..
so, doakan kami semua selamat pergi dan balik ye..
byeee...

1 ulasan:

Ummu Muhammad berkata...

semoge selamt segalenye!