Selasa, 19 Julai 2011

rutin saya sebelum tido!

tengah mengantuk sebenarnya,
tu ringan2 kan tangan menaip ni
hilang ngantuk sikit
hmmm nak cerita rutin harian saya sebelum tido

1. mandi
2.sembahyang isya'
3. makan
4.main2 dan melayan abang long
5.tengok tv kalau ada cerita bezz
5.urut en harry kalau dia suruh(gilir2 lah)
6.basuh pinggan mangkuk periuk belanga yang masak dan makan tengahari tadi
7.buh garam ayam/ikan/potong sayur yang nak masak besok 
8.masak air panas abang long, kemas susu dan basuh botol2 susu serta rendam air panas botol susu tersebut.
9.salin pampers abang long
10.pakaikan dia minyak mestika kat perut, kaki dan belakang..
11.pakaikan abang long stokin dan tidurkan dia.
12.dia dah tido baru saya tidur tapi kadang2 berbual ngan en harry sampai lewat malam
13.biasa settle semua dalam pukul 12 malam...
 
memang penat yang amat!...
tapi itulah setiap kerja yang kita lakukan dengan ikhlas untuk suami dan anak2
pasti dapat ganjaran pahala dari ALLAH swt...
moga saya diantara yang mendapat ganjaran itu!



6 ulasan:

ummu muhammad berkata...

suke entry ini! perjuangan seorang mummy...abg long kene bace nanti dah besar..perjalanan seorang mummy dalam membesarkan ank terunanya yang soleh dan ganteng!

p/s: gune bahase indon..jap lgi cik anon datang tak tahu!! hee

wahida berkata...

lebih kurang je rutin ko ngan aku nok...

myamyza berkata...

@ummu muhammad, hmmm abang long dah makin lasak sekarang, tak menang tangan nak handle dia sorang2..

hehe, nak juga cik anon datang komen tatabahasa kat blog kite,

myamyza berkata...

@kak wahida, isteri dan ibu memang rutinnya sama kot kak, kalau ade maid tu lain lah..

Mama Likha berkata...

betul.... insya allah....

myamyza berkata...

@mamalikha tq sudi singgah blog cikai ni..