Sabtu, 2 Julai 2011

muke sedih..

jom kite tengok berapa persen kesedihan budak ni!!


haa.. kalau nanges bukak mulut macamni baru 70% dia punya sedih
keh keh keh
 
dan dibawah adalah kronologi sedih
 biasa kalau dia nanges termewek macam ni  
matanya ngantuk nak tido la tu..

 bila dibagi puting terus senyap
masih lagi mengekalkan mood sedih
tapi sekarang tak berapa nak dah puting ni
bagi puting nanti dia otometik buwekkan
kecuali kalau dia dah mengantuk sangat..

 ok dah senyap
dannn
bersedia untuk tido....
sambil peluk lala dia(si ulat hijau!)

 susah nangis tapi senang dipujuk
tapi kalau dia menangis if sakit memang susah pujuk
dia guling2 badannya sambil kakinya sepak ape2 yang tercapai..
kene dukung sampai dia tido,

tapi kalau dia saje je nanges,
contohnya nak main remote orang tak kasik ke
sekejapan je senyap,
cara nak pujuk dia cuma ajak dia tepuk amai2 je
"tepuk amai2 belalang kupu2
tepuk abang long pandai nanti mommy bacakan buku..."
terus sengeh...
dan  kelupaan pasal remote tu.. hehe 
sangat senang lagi menyenangkan la abang long ni!
alabiu..


2 ulasan:

Makbed berkata...

hehhe..kiut je...

ummu muhammad berkata...

alalala abng longgg buli mummy jomm!