Isnin, 11 Julai 2011

Makan saja!!

kalau sebelum ni hari ahad kami asik bejalan je kan,
tapi minggu lepas kami duduk rumah je,
tak keluar langsung tau!!
dan saya dengan rajinnya, masak nasi himpit kuah kacang+ sambal ikan
duk ngadap tu je lah dari pagi sampai malam,


en harry kate saya masak sangat sedap..(kembang lobang hidung rasanye)
wakakakakka
nak bodek lah tu...
tapi saya bahagia dan gembira bila penat lelah saya dihargai
somi2 sekelian penting ye puji isteri masak sedap,
sebab kami akan lebih rajin nak masak sedap2 untuk anda!! hahahaha
tak rugi pong!!
memandang semalam buat sambal ikan super banyak
(saya rasa en harry beli 2 bijik kelapa, saya suruh beli sebijik jer)
maka untuk tak membazir hari ni bermenu nasi kerabu lah kite yer
 
nasi warna biru lagi tuuu...
saya taruk pewarna biru je...
kalau kat kampung mak saya taruk bunga nasi kerabu tu,
tapi kat johor ni.. dalam parit mana nak cari kan...


itu dia lauknye
telur masin, sambal tumis, sambal budu, sayur, dan ikan celup tepung
beserta sambal belacan..
sekali lagi suami saya thumbs up!!
hihihihihi...shuke2..


ahad juga masa berkualiti dengan bamlom
duk melayan dia lah satu hari semalam
hari ahad hari dia jadi anak yang super manja dan dapat dabel kasih sayang begitu!!!
ok sehingga saya update lagi..
nak balik makan nasi kerabu neh...





6 ulasan:

kayzie berkata...

wah..sedap tuh..mmg kombang segala-galanya kl dpt pujian dr en suami..hehe..lagi smngat mumy nak masak pasni kan?

mummy2k berkata...

pandainyer wat nasik kerabu..akak ni,apa pun tak boleh...hahaha

wahida berkata...

aku tak reti nak buat nasi kerabu ko...

kira ko terer la ni...

ummu muhammad berkata...

wah terbaekkk! samelah kiteapepun tak pandai nk masak..sume nampak lazatlah..ni yg nk mari pasir gudang nih..!

myamyza berkata...

@kayzie, tau xper... kite memang rajin bereksperimen masak. en suami penerai.. tapi dia bukan penerai yang baik.. hikhik

@mummy2k.. mak kite yang ajar, boleh aje buat, campur ini itu jadik ler..

@kak wahida0...kehkehkeh semustinyooo..

@ummu muhammad..mailah nak merasa gak, kalu betullah ummu muhammad nak mari pasir gudang ni, kite buat menu special tau!

ainnoraini berkata...

mmg kesukaan kak ain nasik kerabu ni..selalu beli jer..nak buat tak reti...