Isnin, 18 Julai 2011

kepergian yang tak dirancang!

hurmmm....
sepatutunya semalam kami duduk umah je satu hari
memang dah planning awal2 tak nak keluar
sanggup beli lauk malam ahad tu, sbb dah malas nak keluar dah ahadnya tuh
bangun pagi tu kul 10 (pagilah sangat kannnn)
lepas tu bersilat di dapur...
semalam menu kami adalah soto...
saya beli ketupat mini yang 33 bungkus tu nak makan ngan kuah soto
kebetulan adik ngan sepupu en harry datang, maka sekejapan saja lah licinnn


diorang kate sedap soto saya
(diorang kata eh bukan saya kate.. hahaha padahalmasukbakulangkatsendiri)
 ni baru pestime saya buat soto
ikut suggestion belakang rempah tu je pun.. tapi alhamdulillah
berkat saya masak dengan ikhlas dan penuh kasih sayang agaknye.....
menjadikkkk.....

petang tu lepas tidurkan abang long, saya pun join 2 kaki tidur sebelah dia
dah petang sikit baru bangun, perut lapar lagik....
ajak en harry cari goreng pisang pulak
sambil tu nak bawak budak kecik jenjalan 


kemain suke lagik buleh naik motor
dah tak nampak orang dah tu....
nampak motor aje... haih..

 
 dah makan goreng pisang  kenyang2...
melipat kain pulak.. dah macam gunung 3 tingkat dah kain tu..
en harry tolong saya lipat, tapi dia lipat baju dia je lah..
tengahari tu kakak en harry menalipon minta tolong datang senai angkut barang dia nak pindah
so, kul 6 lebih tu baru kami gerak ke sana...
sampai sana dekat kul 8...
berbual dulu 2 jam baru start angkut barang...hahaha
dah siap masak makan semua dah kul 11 lebih...
baru gerak balik.. ngam2 kul 12 sampai umah, bersihkan badan dan ketiduran..
pergi senai mamang tak rancang...
nasib baik duit minyak dan tol disponsor!!! tq akak...





4 ulasan:

cheqna berkata...

kadang2 yang tak dirancang tu besh =)

ummu muhammad berkata...

bilelah nk dtg pasir gudang..kalau kite kenal mase kite masih belaja memang dah lame jln2 rumah mummy abag long ;)

myamyza berkata...

@ CHEQNA.. memang selalu begitu..

@ ummu muhammad, ada masa datang lah.. kalau datang pasir gudang boleh jumpa 2 blogger sekali.. hehe

wahida berkata...

aku suka mkn soto...tapi hubby aku tu tak suka...nyampah!! tu yg aku malas nak belajar buat tu...hubby aku tu cerewet sikit...huhu...