Jumaat, 15 Julai 2011

eksen!!


temgok tu.. kemain lagik..
asal naik kereta je nak pegang stereng
kalau dia dah duduk situ
dia buat2 tak kenallah mommy dia...
mommy nak amik, nehi!! nehi!! puyao!!


tapi kalau nampak kamera je otometikli senyum
senyum saja tanpa perlu kata apa2..
kalau mommy amik duduk ngan mommy tangan dia sibuk nak main gear pulak,
kalau mommy pegang tangan dia main pakai kaki.. boleh??
aih budak kecik ni sangat bijak!!
malam tadi saya buat mulut nyam2 tanda nak makan
boleh dia tiru....
dia buat nyam2 jugak, sampai bunyi2... en harry gelak je..
satu perkembangan besar untuk dia


dia nampak makin montel kan??
mana taknya, pagi tadi mommy masak bubur menambah2 dia makan
suka sangat makan bubur labu ngan keledek!
tapi susu kurang..
2-3 malam ni dia jaga pukul 3 pagi menangis tanpa punca,
sampai setengah pulak tu tak berenti...
pujuk pakai ape pun tak jalan..
dia nak tidur balik bagi susu baru senyap..
saya pun kadang2 kurang kesabaran juga...
korang pernah tak time anak mengamuk2 nangis, pastu geram ngan dia dan terpukul
(kalau saya selalu pukul dibontot atas pampers, dah tahu tak sakit kalau pukul situ kan..)
lepas tu rasa menyesal gila..
saya selalu macam tu.. haih..




5 ulasan:

ummu muhammad berkata...

myza budak besar tu memang ade mase die malalak tak tentu pasal mlm2 mcm tuh..

ishhh kite lagi kurg sabar myza..tepuk je si muhammad mane dapat heeee

p/s: memang embam, sgt! pandaidie senyum..kite susah nak ambek mmuhammad senyum sebb die mahal senyum.. ;(

ummu muhammad berkata...

myza budak besar tu memang ade mase die malalak tak tentu pasal mlm2 mcm tuh..

ishhh kite lagi kurg sabar myza..tepuk je si muhammad mane dapat heeee

p/s: memang embam, sgt! pandaidie senyum..kite susah nak ambek mmuhammad senyum sebb die mahal senyum.. ;(

myamyza berkata...

macam tu ke.. hmm.. kite ingat kite je yang kurang kesabaran.. yelah duk melalak tak tentu hala kul 3 pagi, kalau rumah ngan jiran2 tu jauh xpe, ni bisik pun boleh dengar, ni kan dia punya suara yang volume 50 tu... haiah..

abang long kan selalu over, macam mommy dia.. nampak kamera senyum, sekarang ni orang panggil nama dia pun senyum jugak!!..
muhammad senyum dalam hati je tu..

kayzie berkata...

hehe..mmg makin bambam la si cumel ni..sama la cam faris,dr kecik smpai skrg suka pgg stereng..or pun sll terlepuk..haha..tp kl ibi dia lepuk dia wat keras jek,kena lepuk ngn ayah ngis melalak terus...sensitip ngn ayah..

myamyza berkata...

@ kayzie....hmm.. memang ada sedikit rasa geram kan?? so normallah rasa geram tu, saya takut saya je yang rasa macam tu.. kite suami isteri memang kita yang garang sikit dari suami.. dia sayang nak lepuk anak.. heheh..