Ahad, 26 Jun 2011

saya pun nak main congkak juga!!!!

gambar ni disnap malam tadi..
sambil melayan anakonda sambil tu jugak layan congkak
(time khusyuk tgk tv kami pastikan abang long berada jauh dari congkak itu!!!)
abang long biasalah, menyibuk je kerjanya..
dah pandai heret dada ni memang tak boleh dicegah dah..
letak dia jauh2 pun sekejapan saja dah ade tepi ibu rumah congkak tuh..
 tapi buah guli dah disembunyikan..kehkehkeh
tengok lubang je la.. mana dapat nak amik noksss..
kahkahkah

tak puas hati tuh takde guli
so mari kite geget ini congkak kasi huduh..
warrr warrr warrrr
macamlah dah ade gigi kan???


bile usahanya tak berhasil,
cepat2 tangan dia capai cawan air teh mommy
then.. tumpahkan air ke lantai...
bagusss... 

semalam masa saya tengah kacau tepung gandum nak buat cekodok
dia tumpahkan air dalam jag dibelakang saya
saya tak perasan tau!! lepas tu dia datang depan saya dan sebut MI!!!
saya terkejut..'eh abang long panggil mommy MI ya,
pandainye dia...' pastu bagitahu en harry
en harry cakap' abang dengar'
oh bahagianya saya...
lepas tu rasa basah kat buntut, paling belakang tengok jag dah tergolek dog!!
hmmm... patut pun panggil MI, dah buat salah rupenye...
lepas tu dia sengeh macam ni..

adoii.. mane sampai hati nak marah dia..
sayang lagi ada lah...
bamlom.. bamlom...
i love u lah!!

p/s: hari ni kami ke senai nak tengok sepupu baru abang long yang baru lahir...
perempuan, nampaknya abang long memang takde kawan nak main pistul la ye..
habis semua sepupu kecik main anak patung je(perempuan)...

4 ulasan:

Mama AA's berkata...

jgn pandang belakang congkak!!! hehehe

ummu muhammad berkata...

pandai cakap dah abng long..sket lagi nanti D..sekarang miii..bahagiekan anak pandai cakap lagi2 name mummy yg pertame keluar dari hati terjemahkan kat mulut..abg long bijak!

myamyza berkata...

@ummu muhammad, dia memang dah tau panggil d ngan mi.. pastu tau sebut air..ui memang bahagia sangatlah..

@mama aa's.. congkak kite ni pandang depan je.. kalau pandang belakang habis lah guli hilang entah kemana.. hikhikhik

wahida berkata...

hati2 kalau main guli tu tau...takut abang long tercekik lak...nauzubillah...

kalau anak dah pandai panggil nama kita mmg best kan...rasa syahdu pulak ..hehe...