Rabu, 11 Mei 2011

mateku lemah dan layu...

huhuhuhuh
nangess dulu..
malam tadi masa balik keje amik abang long macam biaselah
ok je pun kat umah dia
nampak mummy dia datang melompat2 sukee
dah sampai umah tu tunggu en harry jap
nak keluar beli lauk  dulu
abang long dah bagi sayarat dia nak tido
dengan bunga2 tangis dia tu
saya buat dekk je...
 
 
kul 9.30 gitu en harry balik... ke kedailah kami 3 beranak
dia kalau bawak jalan memang kesukaan lah..
ingat ok je la kan...
balik tu dah kul 10 lebih sampai umah
terus masukkan buai tidokan dia...
saya pon terus senseng seluar ke dapur siang ikan
siang sayur dan kemaskan barang yang dibeli
dah siap semua dekat 11.30 dah
mandi isyak dan angkat abang long masuk bilik
saya pon ketidoran same..
 
kul 2 pagi dia jage koo...(memang dia selalu jage kul 2 pong)
saya pun buatkan susu kasi dia ..
sekali dia boleh buwekkan susu tu
tepuk2 bahu dia kasi dia tido lagi.. tapi dia tak mahu...
saya pun mengslowkan suhu econ
takut sejuk sangat dia tak boleh tido kan....(tapi biasanye ok je)
dia nanges dengan kuat ni
saya amik dokong2 pun tak mahu
still nanges lagi
 
 
 
pastu kejutkan en harry
(orang tu kalau dah tido lembu buat taik kat atas muke pon tak sedar!)
dia pon bangun terkulat2..sambil bertanya
abang long kenape?? anak daddy kenape?
eh macamlah budak tu dah boleh cakap kan ko tanya sedemikian rupe...
dia pulak amik abang long dokong sambil berjalan kat luar
lagi kuat abang long nanges
saya ni tak sampai hati dengar dia nanges macam tu,
amik ngan daddy dia
bacakan ayat kursi dan hembuskan kat ubun2 sedas
(manalah tahu en setan nak bergurau kan)
terus masukkan buai
dengan dia meraung2 lagi tu saya buaikan slow2
sambil nyanyikan selawat syifa kesukaan dia tu...
alhamdulillah tangisan beliau makin slow dan dia ketidoran
dekat 3.30 pagi jugak  lah...
en harry bentangkan toto dan kami pun berkampung bersama ditepi buai abang long tu
tapi bam lom tido tak lena
almaklumlah kat luar tu memang berbahang panasnye
saya pun tak tahan asik nak berpeluh je
kejap2 dia jage, ek ek hidung tersumbat
kesian bujang mummy sorang ni...
kalau tangan saye berhenti ayunkan buai pon ek ek jugak
adoiii.. last saye yang tak tido
pejam mate lena2  ayam je...
lepas subuh tadi dia buat lagi...
tapi saya pakse en harry pulak yang jage
tapi en harry dengki ngan saye,
saya tido dia pegi letakkan abang long atas perut saya la
dia baringkan abang long atas badan saye la...
cemana guwe mau tidur ni????
natijahnye sekarang mataku tak boleh bukak,
lebam, dan layu sahaja
kene beli eyemo nih karang
yang penting balik rehat ni nak bantai tido 1 jam...
zzzzzzz
zzzz
zzz






3 ulasan:

ummu muhammad berkata...

memang gitu kdg2 budak kecik myza..suke die maraung2 tengah2 pagi..Muhammad pun mcm abang long kdg2..

Yati berkata...

Sabor ye. Ada baby kecik, macam ni la. Kalau susu badan takpe, boleh tidor baring sambil bagi susu. Saya la dulu. :)

myamyza berkata...

yelah ummu muhammad.. kene tanam segunung sabar dalam diri ni...
haih...

yati: dulu pun 3 bulan pertama memang susu badan, tapi selepas mulutnye kene ulser terus tanak!! huhu