Rabu, 4 Mei 2011

laptop surah dan walker

hari tu tengok puan nina beli laptop surah
kat daniel.... hakuu pun nak jugak satoooo...tak nak kalah..hakhakhak!! dasarrrrr...
nak biasakan abang long dengar surah2 al quran
barang bagus kenapa kite tak nak beli kan??
dan saya beli disini..(educational toys bumiputera)
kalau puan2 cik kak2 adik2 abang2 nak beli jugak
klik jer yang disini tu ye...
banyak barang yang dia jual..antaranya laptop bahasa arab ,cine, english
telipon pintar, puzzle, banyak lagi la.. yang kesemuanya 
dapat membantu mengembangkan minda anak2 kita lah...
dan ini yang saya beli 
wah abang long macam betul je tekan tu
laptop surah yang bewarna biru itu..
tadi pagi baru tunjuk kat dia
malam tadi balik dia tido
so pagi ni baru dia dapat dengar la
terkebil2 matenye...
yang seronoknya saya bukak la surah2 tersebut
kat dapur masa nak masak
dia duk dalam walker diam2 je sambil dengar..
matanye jauh merenung.. ntah ape dipikirannya...
enggak la ku tahuuuu...


dan walker hijau itu dibeli di giant plentong
hudoh giler warnanyaaa..
 masa nak beli tu  tinggal kaler  biru, pink dan hijau
memula nak ambil yang kaler biru tapi satu tayarnye dah pecah
siott betull
cakap en harry ambik pink je la.. en harry jengilkan mate ke saye
katanye baju abang long dah banyak warna pink
jangan nak jadikan abang long sipondan yang akua katenyeee...
hahahhahaha..... terpakse amik kaler hijau yang tak berapa nak menyerlah nih
huh.. tak suke tak suke tak suke


tapi abang long tak berape nak suke duk atas walker ni
kakinye tak sampai lagi agaknye
badannya pun tak berapa nak tegak
kalau letak dia dalam ni nak kene alas bantal kat depan tu
kalau tak kang ade yang menyemban kat lantai nanti..
huhuhuhu
ade lagi satu barang nak kene belikan untuk abang lom..
kolam mandi!!.. nak ajar dia berenang...
sape2 tahu mana ada jual bilang sama saya ye..
tapi saya nak beli time dia offer la..
dan nak yang murah murah murah.... boleh???






9 ulasan:

puan nina berkata...

suruh hery cat je walker tu

puan nina berkata...

patutla semalam tak kuar komen.tak taip word verification..xyah word verification tu pun xpe kot..

ArELeEz berkata...

pool plastik yg bulat tu, ek? hmm.. leez penah nampak kat giant. harga dlm belas2 kot.

Jaaja berkata...

wah2. kecik2 dah ada laptop. bagus2. cepat pandai nanti.

myamyza berkata...

@puannina: cadangan yang bagus.. boleh curik spray 2-3 botol nih... wakakakakka
ada kene type wordverification ke?? sy pun tak tahu...

@areleez..yup yang plastic tu la.. hari tu ade carik gak kat giant tp tak jumpe2 pun..

@jaaja...insyaallah.. moga akalnya lebih cepat menerima

puan nina berkata...

haa..kalau xde pun xpe.lg senang nak komen.. =)

boleh check sini http://puannina.blogspot.com/2011/02/autopublish-komen.html

myamyza berkata...

@puan nina.. thanks for sharing..

ummu muhammad berkata...

ye stuju dengan puan nina..ninalah yg aja kite tak payah buat word ni..banyak dah nina turunkan ilmu penglaptopan kepadaku hihi...terime kasih puan nina!

myza kite ambek alamat beli laptop surah bagi kat kawan sebab die pun nak belikan baby die.. ;)

kecik2 dah pandai gerakkan walker tu..razziq nanti cepat2 jadi al-hafiz lepas tu pegi mengembare ilmu seluruh dunia jadi ulama pulak..nanti dah masuk syurge jgn lupe tarik tangan cik sekali masuk dengan razziq hihi ;)

myamyza berkata...

kite pon same banyak belajar ngan dia@puan nina.. dulu buat blog ni dia yang ajar, nak masuk iklan nuffnang dia yang ajar, banyaklah.. kalau tak tahu tanye dia je sbb dia ade kat sebelah sedia memberi tunjuk ajar.. hehe..

sila2.. memang nak share pon sama2 beli, sama2 didik anak kearah generasi al quran..