Sabtu, 7 Mei 2011

alhamdulillah

syukur pada ALLAH 
yang memberi rezeki
hari ni hari pasar malam
dan seperti biasa
hari ni ade orang belanja saya lagi
beliau ialah tak lain tak bukan
cik man abang long merangkap adik ipar saya

beliau solo lagi tau! ade sape2 nak no talipon??hahaha

inilah yang dibelikan pada saya

ini namanya sate ikan a.k.a lok cheng
ini makanan orang thailand..
tapi kat pasar malam tempat saya ni sepasang suami isteri orang kelantan
yang buat dan rasanya adalah tidak sama dengan yang dikampung
yang ini lebih kepada rasa tepung sahaja ikan kurang..
cara nak buatnya macam buat keropok lekor tu la tapi 
dibulatkan kecil2 dan dicucuk menyerupai sate..
kuahnya pulak bewarna merah dan pekat..
kalau makan nak hilangkan mengidam tu bolehlah..
dulu mase ngandungkan abang long tiap kali pasar malam saya meroyankan sate nih!!

ini pulak.....

lemang uolllllllllllllllll
untuk pengetahuan korang 1 ketul lemang yang fendek mendek ni
harga dia RM2 setiap satu...
bagi saya lemang ni agak mahal la...(cekik leher betul!)
lemang 2 campur rendang 1 harganya rm6...
kalau saya yang beli mungkin tak la
tapi dah orang nak belanja 
so kite makan sahaja dengan rasa bahagia...
kehkehkeh

tapi hari ni tak ade air
oh itu tak menjadi masalah buat saya
kerana saya ada bekalan air sendiri dari rumah
sentiasa diatas meja
tapi kadangkala sisemut yang berani mati itu
selalu menghurungi air saya tanpe rasa bersalah!!
saya dah tutup kemas2 pong dia boleh masuk jugak...
tak paham betul la ngan semut2 ni
air jarang pun nak jugak!!
kurang kaseh sayang eh??

itu diaaa botol airku..
siap ade name lagik
yang pinky dihujung meja tu puan nina yang punya(tp dia pya tak ada name)
kau ade??hikhikhik(gedik)
esok adelah coti...
selamat berhujung minggu semua!





7 ulasan:

cikceriacorner berkata...

wow bestnye..hehehe

salam ziarah...hehehe

ummu muhammad berkata...

singgah sini kalau tak ketawe memang tak soh! haha..muroh rezeki sokmo..nak bagi give baju tapi 3-6month je..nak baby boy ke gurl?tnye nina sekali ye..agak2 muat ke boboy razziq dgn danial..kalau rase tak muat ambk yg gugrllah..boleh jadi inspiration utk gugrl 4 d second baby heheh..

ummu muhammad berkata...

anda telah ditag! http://attuffahumairah.blogspot.com/2011/05/baby-nurkheir-1st-giveaway-si-manja.html

p/s: letak shout boxlah myza

sW33tdARLiNG berkata...

i loike sate ikan...!! dulu nak cari kat KL susah, now dah ada orang jual

myamyza berkata...

@cik ceria.. memang best
petang2 sikit nanti kite ziarah blog kamoo juga ye..

@ummumuhammad... kite tak kisah kalau bagi baju boy or gegirl sbb razziq muat lagi
kalau pakai.. untuk cik puan nina sila bagi dia baju girl sbb 4 inspiration next baby nanti.. hehe... jazakallah...
thank u tag lagik... nak pasang jugak shout box tp tak tau cemane.. tape.. cik puan nina ade kite tnye dia nanti.. heheh..

@sweetdarling...i pun loike3 jugak.. sate ikan ni sekaranag kalau nak makan pun tak susah sangat la.. dah ramai orang jual..

sepet a.k.a zack_u berkata...

motif letak nama kat botol air..hahaha! macam kat asrama penuh pulak...

myamyza berkata...

tu la dulu kan feeling nak masuk mrsm tak kesampaian.. buleh tulis name kat botol kire lepas hajat la tu.. hahahhaha