Selasa, 25 September 2012

BAMLOM 1 YEAR AND 9 MONTHS OREDI!

ye, bamlom saya dah berusia setahun 9 bulan, lagi 2 hari sebenarnya
tapi rata2 orang tengok dia mesti akan cakap umonya dah 2 tahun lebih ke??
nampak nau la badan kamu panjang dan taf kan sayang..
mulut dan tangan pon tahan cepat dan cekap
kalu jumpa budak2 lain asik la nak dicubit, di tampar
sepupu kecil dia tu asik la selalu nak dibuat gajah almaklumlah orang tu masih merangkak..
dengan mami dedinya pon macam tu juga, paling tak tahan ari tu atuk dia yang tak bersalah pon kene..
aiyoooooo.. segan dan malu nak berlama2 dirumah orang
tapi kalau dah namanya budak, seratus kali seribu kali larang pon belum tentu dia nak dengar
mami ni kadang2 mulut dengan tangan pon sama2 laju, dedi cool sikit...


sekarang dah boleh tunjukkan yang mana mata, hidung, telinga, mulut, gigi, lidah, kepala, rambut tangan kaki dan pusat walaupon selalu keliru antara mata dan hidung, tapi dia memang cepat belajar dan cepat ingat..

kalo panggil dia amik gambar tangan dia mengerekot nak buat simbol peace!
sapa la yang ajar tu... mommy x nak mengaku.. kehkehkeh

obses pada tudung2 mami, kalo x simpan tinggi2 jauh dari mata siap
asik la nak letak kat kepala dia..
pastu pegi tengok cermin
kamu ni gen x ke gen y wahai muhammad razziq zikry??
olololo, comelnya razziqa nih kakakakakakaka



banyak perkataan2 yang dah disebut dengan betul dan kadang2 amik belakangnya aje
contohnya jom oto maknanya jom naik motor, itu ajelah pon yang dia laju sebab suke naik motor kan
susu pulak memang makin berkurang sekarang kat umah dengan mommy sekali dua je mintak susu
selebihnya minum air masak/milo/teh/kopi apa2 la yang kami makan dan minum

bamlom si hantu gomak... biasanya kalo orang nak semayang dia pon nak jugak semayang, tapi tahan 1 rakaat aje, lepas tu mula la nampak bola la, nampak angry bird kat lemari la nak tengok cermin la.. macam2 hal.




hihihi.. copy je ayat yang tulis kat fesbuk tadi
ok tu je, dah malas lah pulak nak menaip.. boleh?
haha





1 ulasan:

Ummu Muhammad berkata...

bamlomm dah besa! mmg tinggilah budak ni..tgk tulang betis die panjang..gebu polak tuh..danial pun mest gebu jugak..aduhai rindunye kat puan nina tuh..