Jumaat, 10 Ogos 2012

MALAS!

kalo ikutkan
malas sangat2 nak update
tapi ngenangkan sepi je blog ni tanpa update
gigihkan juga diri atasi rasa malas nih...
bukan nak menaip je malas
nak masak pon malas juga
saya rajin masak 15 hari ramadan je
lepas tu masak untuk sahur je la
tu pon goreng telur/ikan/ayam
kalo rajin sikit buat sambal ketuk
jin malas mana la duk dalam badan nih!!!
buke hari2 beli kat gerai makcik bazar tu
sedap lauk pauknye
sehari spend rm10 untuk lauk+air
ok la tu, balik tinggal masak nasik aje......
nak keje lagi la malas naduzubillah
heret je kaki tetengari datang keje
entah kenapa lah...
 
last keje minggu depan hari jumaat
tauke cakap nak balik awal, jam 4
harap dikotakanlah janjinye tuhhh
jangan kul 6 ambe terpacak lagi disini memboring  sudahhh
memang sentapss aiolsss...
persiapan raya hampir siap 80%
kain baju raya dah siap beli yang ready made
baju melayu dedi, mommy dan bamlom berwarna dark purple tahun ni
tak tetapkan tema pon, pegi beli baru cari tema, nak baju sama kaler la kunun
tapi mommy punya baju kalernya agak lari sikit
takpe lah... janji ade pepel2 sudah..
duit raya pon semuanya dah siap ditukar, tinggal masukkan dalam sampul aje
kuih raya ada nak tambah 2 jenis lagi... minggu2 depan baru buatlah..
 
yang belum beli, kasut dedi, tshirt, jenas dan beberapa helai tambahan baju buat bamlom
yang tu last menit baru nak gi cari..
mommy punya tudung pon sangkut lagi, belom dapat kaler yang seswai..
so, minggu depan dah boleh setat kemas dan pack barang yang perlu dibawa
dan masuk bonet siap2
balik keje tu, terus nak balik ke lok heng..
mintak mahap ngan pak mak mertua dulu..
heeee, almaklumlah anak menantu yang banyak dosa...
huhuhuhuhuhuhuhu
dan esop paginya lepas sahur gerak balik ke kampung terchenta..
 
tahun ni mood nak balik raya tak menggunung macam tahun lepas
sebabnya saya dah balik bulan 6 itu hari
amik cuti lama pulak tu..
ada en harry cakap, kalo x berapa rindu kite raya kat johor je
wooottt.. wooottt.. kate ikut giliran,  nak ngelat la tuhhh...
mau la daku tak rindu kat mak dan adik beradik khensss??
rindu setengah mati tauuuu!!!

kite sekarang pon dah sampai ke malam sepuluh terakhir ramadhan
time2 ni  period datang pulak..
lambat seminggu bulan ni saya nyer period
ingatkan bamlom nak jadik BIG BRO..
bersungguh giler beli pregnant test bagai
sekali negatif!!! belum rezki kami lagi
agaknye air kurang dalam badan, tu yang lambat sikit...
bulan lepas pills main skip2... tu yang ingat lekat..
heeee...
 
ok korang, selamat memburu lailatul qadar ye
semoga segala ibadat dan doa2 kite diterima oleh Allah...
 
 


 
 
 
 
 

 
 
 


4 ulasan:

Ummu Muhammad berkata...

bace perenggan akir dh sengeh2 dah..tahun ni nk jalan rumah bamlom dgn daniallah.. ;)

myamyza berkata...

hmmm, terkilan juge.. xpelah Allah nak bagi nikmat lain dulu.. betol ke nak datang?? bagi tau awal2 eh nak datang bila, buleh prepare... heee...

Ummu Muhammad berkata...

area pasi gudangkan..esok pun mcm nk g jusco cri stroller baru heheh..rumah nenek kat kulai tu je..long heng rumah tok sedare..dekat je kite ni tapi bile t ah nk jumpe :D

p/s: kalau jadi, kite sms..tak habes pantang dah bejalan bagai kehkeh

myamyza berkata...

yup pasir gudang, tapi kalo besok kite nak kene balik ke lok heng.. kakak ipar dari kl datang, so dia panggil balik umah mak nak berbuka sesama... tu lah asik ade hal je...