Khamis, 23 Februari 2012

MENGGEDIK BERSAMA DAN FESTIVAL LAYANG LAYANG!

salam jumaat semua,
hari sabtu lepas ada dinner company kat teluk jawa, restoran todak(orang asli)
sepatutnya dinner ni dibuat sebelum Chinese New Year
tapi disebabkan tokey2 yang super sibuk nak pegi bercuti,
so ditunda ke lain hari , kikiki
 
tapi serius cakap, makan2 kali ni langsung tak sebest tahun2 lepas
bukan tak best dari makanannya, tapi dari segi kemeriahannya,
selalunya, 2 company digabungkan bersama, tapi kerana big boss masih lagi sibuk,
kami2 budak branch je yang pegi, 
oh tak seronoknya takde diorang, sepi giler.. tapi takpe, janji ketam pojaan hatiku tauke order 2 pinggan
sup sirip ikan yu kesukaan juga ada, hahaha, dasar pemakan...

ok balik keje jam 7.30
tauke cakap secepat mungkin sampai ke restoran todak,
saya ni kononnya gaduh sangatlah
sampai tak menyempat nak gi tengok bamlom
balik teros mandi dan bermaghrib,
masa tengah bersiap  tu, tauke telifon kate pukul 9 baru berkumpul kat sana,
pergghhh, tengok jam baru kul 8..
tapi saya dah siap mekap pakai tudung bagai, citttttt
pastu telipon puan nina suruh dia datang rumah lambat sikit
ye, kami pegi saing lain2 kereta, sebab beliau tak tahu jalan, hehehehe
sambil2 menunggu tu menggedik la bergambar ngan en suami

pipi dagu dahi montel betul
comel macam bamlom kan?? 
kahkahkah, nakk jugakkkk

tapi badan saya sudah kunrussss,
terima kasih kepada korset Premium Beautiful (PB) yang amat berjasa itu

en harry nampak macam ngantukss je
tapi dia memang makan banyak, ok takde kene mengena ngan gambar haha

motif tunjuk jam murah??
MASA!!!!

en harry yang nakal...

nak jugak posing pompuan bermuncung hihihi, bajet comel lettew, nyampahsss

sedang syok2 menggedik tetibe teringat yang minyak kereta belum isi lagi
cepat2 talipon puan nina suruh tunggu kat petronas je,
rupenye beliau pon memang nak isi minyak jugak
lelaju kuar rumah jam 8.30
sekali lalu ikut bukit layang2, boleh lupe pulak yang jalan tu jem sebab ada festival
jam 9 masih kat traffic light situ lagi,
tauke dah talipon2 tanya kat mana,
nak masuk teluk jawa tu sesat pulak kat situ, setengah jam baru jumpa jalan yang betul,
dekat jam 10 baru sampai restoran todak tu
orang ramai betolll, mana datang tak tahu
tapi kat sana gambar semua sedehhhh,
semua merah macam ni,

terbantut mood nak amik gambar makanan
huhuhu
makanan memang marvelles semuanya dan paling bagus tahun ni meja tak dicemari minuman haram
semua makan biasa2 sajorkk, so takde la yang mabuk kan...
balik dekat 11.30 amik bamlom, dan tido...

esokmya hari ahad tu, mak mertua datang nak tengok festival layang2
kami pegi sebelah petang
tak sampai 10 minit kami sampai, hujan turun dengan lebatnya
kalau dah hujan mana nak berlayang2 lagi kan??
menyesal giler pagi ke sana,
duduk rumah lagi bagus, hati tak sakit dan badan pon tak penat

itu dia suasananya yang takde langsung kelibat layang2..

kami yang terperangkap
dibelakang sana bamlom cube melepaskan diri dari dukungan atuk ayah dia..
haha, nasib baik ada ramai pengasuh.

bamlom yang tak duduk diam walaupon hujan lebat,
nak berjalan kesana kemari je kerjanya
dah takde harapan nak tengok layang2, kami pon bergerak pulang,
sekali masa sampai kat kereta, scanner kad hilang pulak, en harry la yang hilangkan...
nasib baik ade standby fuse, buleh start keta jela, lampu signal, wiper semua tak nyala
nak buat balik scanner kad tu mau sebelah tangan kene pertaruhkan
huhuhuhu, bala sungguh..

balik, masak, makan, mak mertua balik daku pon ketiduran keletihan...
memang hari2 yang selalu menduga kesabaran kan??
redho saja!

1 ulasan:

ArELeEz berkata...

bnyk agenda dlm entry nih. yg penting, gambar bermuncung mulut tuh samadengan kiut! ;)