Selasa, 18 Oktober 2011

SAKIT HATI!!

salam
hari ni pagi2 ke klinik kesihatan kerajaan ngecheck bamlom 10 bulan
pegi klinik macam biasalah mesti sakit hati+ sakit kaki
ceritanyaaaaaa....
-
-
-
-

kul 6.30 bangun subuh gajah dan terus bersiap
kul 7 keluar rumah
jalan jem yang amat pagi2 kat taman pasir putih
kul 8 baru sampai klinik!!!
bayangkan!! bayangkan!! bayangkan!!!
yang biasa buleh sampai je dalam 15 menit pagi ni satu jam,
sabar jelah sebab jalan tu bukan atok nenek saya yang punya.. huhu
lepas tu cepat2 amik nombor dapat nombor 1056
nombor semasa 1023, oh lamanya nak kene tunggu
rasa nak lari balik je, tapi mengenangkan anak, buang niat tu jauh2
appoinment tulis kat kad kul 8 tapi memang tak ikut masa appoinment tu pun
ikut siapa yang datang dulu, kalau macam tu kejadah ko nak buat appoinment bagai???
menyakitkan hati, lepas tu nak tunggu dapat buku kat kaunter pendaftaran kene tunggu kat situ dalam 1/2 jam
sakit kaki eden menunggu macam tiang buruk nak runtuh kat situ!!
lepas tu dah panggil nombor, saya pon gi la kat kaunter tu, tiba2 nurse tu cakap
'eh bulan lepas ni check kat luar, so hari ni kite tak buleh check untuk awak'
whatttttt????? bulan lepas bulan raya cik, saya tumpang kat klinik lokheng
'tak tahulah buleh ke tak cuba pegi tanya bilik 10' OMG OMG
ok... eh nak tanya lagi kalau nak buka buku perancang keluarga macammana???
'tanya diorang sekali la, tp pastikan hari ni buleh check ke tak buleh??..
hohhhh
saya pun berlari2 ke bilik sebelah tanya buleh tak nak check harini, nurse tu kata buleh
ok fineee pastu tanya lagi pasal buku perancang keluarga tu, dia suruh saya balik tanya kat kaunter balik
macam harammmmmmmmm!!
tau buat keje ke tak ko??????
letak kad dan tunggu, malas nak tanya 15 kali benda yang sama
orang nak tak nak je layan
lepas tu saya dah malas bercampur dengan angin tak baik pagi2 tu
ah beli pil sendiri kat farmasi lagi bagus la daripada nak menghadapi proses yang rumit lagi menyakitkan hati!!  seball jek dalam dada
dalam duk tunggu2 nak masuk check tu
hasut en harry bulan depan kita gi je klinik rabbisyfina
senang, cepat dan mudah tapi bayar je la sedikit mahal
sakit hati punya pasal, en harry diam saja tanpa kata ape2...
dia tu biasalah tak nak janji2, kalau dia iyekan haram saya tak nak ke klinik kerajaan lagi..
tuntut janji kesudah la.. haha
lepas tu masuk timbang, tanya sikit2 dah siap...
tak sampai 10 menit pon
tunggu dekat 2 jam check 10 menit 
macam haremmmm sekali lagi
hari ni tak injek, bulan doblas nanti appoinment setahun, baru injek..
tapi yang bulan 6 hari tu sepatutnya injek ,,,,,tak injek sampai sekarang sebab bamlom demam
kat buku dah tulis injek la.. bagus!! 
tu je lah cerita menyakitkan hati dihari rabu
diakhiri dengan muka toya bamlom yang menunggu giliran..

gambar blurr sebab copy kat fesbuk
malas nak upload.. heheh
oh ya budak ni dah 8.7kg
besarrrr, aktif dan sihat walafiat..


p/s: sedang mengisi application custemer ni, sempat lagi menaip!!
tunggu dia nak bagi maklumat lama sangat.. ampunnn hencekk boss,
haha..
ok bai





6 ulasan:

wahida berkata...

mcm tu la kalau gi sepital/klinik kerajaan...kadang tu mmg sakit hati...tunggu sikit punya berejam, check tak sampai 5 minit dah siap...grrrrr!!

pas tu dapat lak doktor muka kelat, mcm nak marah2...mmg mcm harammmm!!

ko sabar la yer...gi klinik swata je la nok...

ummu muhammad berkata...

hottt!dulu selalu jugak kene myza kite..dah ckp kat suami..no 2 kalo ade rezeki g cek bulan2 kt swasta jelah hehe

myamyza berkata...

@ kak wahida.. misi pun muke dah kelat, dah suka marah2 patient.. orang ramai ko penat finee tapi tunjukkanlah ekspresi muke yang bauk sikit.. ko keje bukan kerajaan x bagi naik gaji kan??( sesetengah je la macam tu, kawan2 saya yang jadi misi baik je..) huhu

myamyza berkata...

@ummumuhammad.. kite dulu mase ngandungkan abanglong pegi klinik swasta, tapi masa nak beranak tu pandai pulak doctor tanya knp dulu tak pegi klinik kerajaan?? kite diam je masa dia tanya tu, orang dah sakit lagi banyak tya.. heheh..
moga cepat2 muhammad dapat adik macam danial..

puan nina berkata...

kat umah mak ari tu ade org klinik swasta dtg untuk perancang keluarga..kat nenas kecik tak tau la dtg ke x..tp mmg sebulan sekali dtg rumah kite xyah g memana..nnt org tny kan.

ingat sakit ati pasal nak mintak cuti raye.hee.mmg sakitttt ati kt kk..tp nak wat cemmane..tahankan aje..terpaksa =(

myamyza berkata...

@nina, naseb baik lagi 2 bulan baru ngecek lagi..

belom mintak cuti pon lagi, tengah create ayat yang betul lagi benar.. haha,