Isnin, 19 September 2011

semalam kami kaw kaw beraya-hiksssss

lenguh tangan nak menaip sebenarnya,
mana taknya, dah 3 hari duk menaip kertas2 kerja tanpa henti
nak tidur malam dah keyboard menari2 depan mate... bleh??
ni pun sambil taip blog, sambil buat kerja
kira 2 dalam 1 lah..... hehehhehe
wah daku hebat!!!!!!
 
 
ok nak cerita pasal beraya semalam
balik ke pasir gudang ni, baru semalam saya betul2 pegi beraya
bangun2 dah jam sembilan pagi, tu pun ehsan bamlom yang kejut
dia bangun2 terus cium mommy dan hentak mata mommy
anak yang soleh dan bertuah kan dia!!!!
kalau dia dahaga susu/ pampers basah memang begitulah perangainya
kalau tak pun memang begitu juga,
sekarang  memang dah pandai bermanja,
tidur atas lengan, lentokkan kepala kat dada, suka kiss mommy ngan daddy
penyayang bamlom ni rupenya... ikut daddy eh...
 
 
 
ah dah melalut, nak cerita pasal pegi beraya, cerita pasal bamlom pulak!
lepas tu paksa en harry bangun carik nasik dulu
hari minggu kalau nak berjalan memang hareemm la kalau mommy nak masak kan??
en harry pegilah bawak bujang kecik dia tu
saya kat umah, kemas bilik tidur dulu, basuh botol susu dan strilkan,
gosok baju yang nak pakai, dan masukkan kain dalam mesin basuh
kalau tak ada bamlom pun banyak keje juga nak bikin
tapi kalau dia ada satu kerja pun tak boleh buat.. haih
en harry balik bawa 2 bungkus nasik
satu nasik lemak satu lagi nasik berlauk
tapi dia punya nasik mak aiii setengah senduk saya rasa...
masuk perut macam tak makan ape2, terus en harry suruh saya makan 2 bungkus
saya ape lagi bedal je lah.. dasar perut gajah kan..
 
 
dah siap makan mandi semua dah jam 11++
kat kota masai dah la ada 2 jemputan open house semalam
yang satu rumah tu stat kul 1 habis jam 6
satu lagi sampai malam, tengok je la kalau sempat
so destinasi kami semalam ke 
felda sungai sayong kulai- (rumah atok en harry)
senai utama-(rumah akak en. harry)
kekampung sahari- simpang renggam-( rumah abang en harry)
 
pegi umah atok dulu, tapi atok takde la pulak, mak sedaranye aje yang ade,
tapi takpelah, kalau nak tunggu lama sangat pulak kang!!
janji bamlom dapat berkepuk2 duit rayaa... wakakakka
dasar mommy mata duitan!!!
 
 
lepas tu ke senai pula, dah sampai umah akak dia tak ada pulak kat umah
keluar cabut gigi katanya, lepas tu carik lauk nak masak
saya cakap en harry, kalau akak dah nak masak tu kene tunggu makan
baik kite ke simpang renggam dulu, balik karang baru singgah...en harry ok kan aje,
ingat nak gerak balik awal sikit la nak pegi open house kat kota masai tu
jalan ke simpang renggam walaupun tak jem, tapi traffic slow gile sebab hujan
dekat pukul 3 baru sampai
sampai sana berbual bual sampai kepukul berapa tak tahu..
yang saya tahu kul 5++ baru gerak balik
sempat ambil 2 plastik besar pelam.. hihihihihi



 gerak balik tu jalan hujan lagi, lebat pulak tu,
nak singgah ke senai pulak.. akak masak sate goreng haruslah singgah..kalau tak rugi!!!!
sampai tersesat2 kami, sepatutnya exit kulaijaya en harry pegi exit bandar putra sana
berapa jauh nak pusing, dahla minyak kereta dah mintak nyawa..
huhhh... sabor je laa...
sampai umah kak ila tu dah nak maghrib dah..makan2 solat, lepak jap
terus gerak balik ke kota masai
 
en harry dah lepak sangat2 tengok dari air muka dia tu
tapi saya paksa juga ke rumah orang yang buat open house tu
ye lah time kite jemput dia, dia datang
takkan la time dia jemput kite nak buat donno je kan??
makan lagi laksa kat sana,
perut memang dah macam makcik mengandung seploh bulan tak beranak- beranak je semalam..
hmmm...
balik rumah jam baru pukul 10 awal lagi
amik kesempatan untuk mengemas sekejap, basuh hencek jamban dan lap peti
jam 11++ mandi dan ketiduran..
huhhhh memang penat sangat badan bangun pagi ni
minggu depan dan minggu depannya memang tak kemana la
duduk dirumah sahaja sebab budjet tak meriah..
kene tunggu gaji la jawabnye baru balik kota tinggi...

haih raya oh raya....








3 ulasan:

ummu muhammad berkata...

bahagienye family ni..yg paling tabik spring boleh berkemas penat2 tu..kalau kite dah fengsan hehe

Zefa NorAsmara berkata...

Walaupun syawal makin kepenghujung, tapi meriahnya masih terasa.. :D

myamyza berkata...

@ibu muhammad, kami selalu begini dan akan terus begini.. heheheh.. kite kalau rumah sepah2 memang sakit mate nak nengoknye...

@kak zefa.. a'ah, hujung bulan ni pun ada lagi orang ajak makan2..