Rabu, 3 Ogos 2011

kopiah untuk bamlom!!

balik keje semalam macam biasa la,
bawak round2 budak kecik tu dulu
bawak naik motor sebelum balik..
lalu lah dekat pasaraya sakan,
bilang sama en harry" bang jom singgah, tengok ape yang boleh dibeli"
hehehhehe(dasar feremfuan kaki sopping)
masuk2 tengok baju melayu budak kecik
paling kecik size s
tapi besar gedoboh ngan bamlom la
pastu en harry minta saya belanja kopiah baru
pegi la kat tempat kopiah tu
nampak yang budak kecik punya
amik pakaikan bamlom, sekali ngam2 ngan kepala dia
hihihi, comel betul...



so belikan daddy satu
dan abang long pun dapat  satu
dia dah boleh duduk tau sekarang,
kalau dia duduk sendiri rasanya setakat ni x pernah jatuh,
tapi kalau ada mommy / daddy dekat dia cepat je dia buat2 nak jatuh
kemengadaan la tu...

 mommy semayang dia datang kacau,
daddy dia nak amik nehi babuji, nehiiiii
mommy baca quran dia sibuk nak renyukkan quran tu, 
lepas tu dia rampas rehal mommy,
mommy sumpah abang long jadi hafiz hebat nanti ya!!

dan ini, lauk buka kami semalam,
 
telur dadar dan labu air sayur, seadanya..
10 menit je saya masak ni.. hihihihi
balik keje jam 7..
sap sap soi keletang keletung sebelum azan dah siap hidang,
 

serba simple, dan sungguh sederhana
alhamdulillah, saya tak bernafsu sangat nak membeli dipasar ramadhan tahun ni
kalau tahun2 lepas sehari memang doblas ringgit mesti habis buat beli makan je
en harry pun cakap, lauk simple macam ni pun cukup la yang,
janji kenyang sudah la...
air tu en harry yang buat, sangat sedap
tak manis sangat dan tak tawar sangat
kalau makanan dimasak dan dibuat dengan ikhlas dan penuh kasih sayang
insyaallah sedap...
kan kan kan????





5 ulasan:

ummu muhammad berkata...

hensemnya abng lom al-hafiz nih! sumpahkan muhammad jugak! kte saling menyumpah anak2 jadi hebat jom !

myamyza berkata...

acik sumpah muhammad dan sahabat2 kecil bamlom jadi hafiz dan mujahhid hebat generasi al-quran,, dengan izin Allah insyaallah..

ArELeEz berkata...

telur dadar mmg laku betul di bln puasa! p'buka selera!

myamyza berkata...

betu tu cik areleez..

Bluewendy berkata...

cumeynye bamlom..!! alhamdulillah.rezeki hari ini..=)