Selasa, 2 Ogos 2011

bubur kurma!!

sebenarnya saya dah habis idea dah nak bagi abang long makan ape
bubur ayam, ikan dan udang memang dia dah muakss
bubur ikan bilis pulak dia kurang suka
hari tu beli kurma stanby buat buka
bagi dia makan sikit, dan tak sangka dia memang suka kurma..
saya beli kurma ini

kurma safia yusof taiyoob yang dibuang tangkainya
memang marvellous!!!
kesedapan, en harry dan abang long masing2 berbiji2 masuk mulut,
saya?? kalau benda manis memang kurang sikit,
jamah sebiji je je time berbuka tuh..
hehhe

memandangkan abang long dah tersangat suka makan buah kurma nih,
saya pun datang akal nak buat bubur kasik dia
memang dia suka habis la,
selalu licin je mangkuk dia
kurma kan manis, dan beliau itu sangat suka bubur yang manis..
adoyaiiii!!! fenin mommy kalau beginian selalu...

bubur yang dah siap dimasak dan blend

budak tecik yang dah ready nak makan!!


aumm aumm
bamlom cuke bubur kurma la mommy,
ecok wat lagi ek..
cayang mommy...
hehe,

dan ini 
sample susu kambing untuk baby from karihome
dapat sample ni percuma je,
ummu muhammad yang tulis kat blog dia pasal susu ni
terus isi borang nak mintak sample free
hahahahhaha...
saya ni dulu tak boleh minum susu kambing,
tak tahan baunya yang hamis
tu yang nak cuba makan yang serbuk ni
baru je sampai tadi, fresh lagi nih
heheh..
ok selamat berbuka korang, 
makan biar berpada-pada ye...


p/s: sehari dua ni mood nak berblogging hilang entah kemana,
malas yang amat, ni pun paksa tangan taip..
wakakkakaka
over ahkak nokss






6 ulasan:

ummu muhammad berkata...

nampak sgt keserlahan bamlom..suke kurma budak bijak makan kurma tau ;)

semoga terus suke kurme..membesar sebagai muslim bijak yang hebat!

myamyza berkata...

mudah- mudahan ye ummu muhammad, sahabat2 muhammad hebat yang diredhai ALLAH dan rasul..

Nazra Nazurah berkata...

nampak sedap tu...

Diana @ bilakukatacinta berkata...

kecik kecik dah suke kurma..mm..bagus-bagus..ada anak nt sy nak ajar dia makan kurma dari kecik..sbb saya ni punyalah liat nak suke kurma

myamyza berkata...

@nazra, sedap kot, licin sampai dia makan, hehe

myamyza berkata...

@diana, tu lah, makan kurma ni budak pun jadi bijak.