Ahad, 12 Jun 2011

santai ahad!

semalam kami hanya duduk dirumah sahaja!
masa untuk keluarga, diri sendiri dan masa paling berkualiti bersama abang long!
oyyeah.....
sila bangga sebab tak keluar seinci pun kereta dari garaj!
kahkahkah
semalam saya masak laksa terengganu sebenarnya, 
tapi lupe snap walau satu pon gambarnye,
kate masing2 dah kebuluran...
dah siap makan ade lagi bakinye tapi lupe snap jugak
dan petang tu keluarga ibu abang long datang berkunjung,
hidangkan untuk mereka dan licinnn...
menyesal bercerita tanpa bukti.. huhuhuhu

bangun pagi2 bergegas masak laksa
sekaligus masak bubur ikan jugak tuk budak kecik tuh!
dah siap semua,
dekat kul doblas baru mandikan abang long
jom tengok beliau dan pool kecik beliau!
auuuuwwwwwwww..

haishhh.. abang long ni asik bergambar basah2 je kan??
not good not good...
daddy la tu belikan pool warna pink.. tak seswai sungguh!!
beliau punye suke boleh mandi dalam pool ni tak terkate
tergelak2 sambil tepuk2 air..
dekat setengah jam jugak mommy melayan abang long berendam..

lepas tu masing2 melayan kungfu panda 2...
mommy tak layan sangat, ngantuk la
dah lepas zuhur tu angkut abang long tido lam econ
dekat 2 jam masing2 melayan mimpi...
huh! lepas tu mommy sambung tidur lagi,
abang long mintak tolong daddy jagakan
tak sampai 15 menit tidur termimpi abang long jatuh
kelam kibut bangun dengar dia nangis
rupenye betul beliau tersembam kat dapur dengan walker beliau tu!
nasib takde pape...
natijahnya daddy kene sekolahkan kat mommy sekejap!
orang jaga anak sambil tengok tv,
tapi dia tengok tv sambil biarkan anak mengganas sensorang!!!
geram je haku!tak patut betul...
budak tu melalak agak lame juga, dukong tengok burung kat depan baru senyap...

dah petang sikit lepas asar tu,
bawak dia jalan tepi padang kat sebelah umah tu

hilang sakit jatuh tadi
bila tengok orang joging, berbasikal, bermotosikal kat situ
nun dipadang ada budak2 main bola..
suke lah dia boleh bebas kesana kemari naik walker tu..
feeling dah boleh berjalan dah!.. haha

sekarang suka sangat jelirkan lidah macam ni
mana ntah dia belajar tu...

dan makanan last kami sebelum tidur
layan dengan teh o panas
memang marvellous la...
abang long paling suke makan keledek rebus ni
kalau suap kat dia, 2 ketul tak cukup,
pastu kalau lambat suap menjerit... aduhaiiii...
tapi semalam semestiya ahad yang menyenangkan dan membahagiakan..



4 ulasan:

ummu muhammad berkata...

cntiknye pool abg long...admire sekejp ;) myza pun pndai gune picnic dh eh hehee..jimt gmbarkan ;)

myamyza berkata...

heheh.. dedinye la tu tetibe terambik masa g tesco ari tu.. balik2 je tengok ada.. hahahah... semestinye cepat pandai, kate tok guru ade kat sebelah.. haha

ummu muhammad berkata...

haha..tok guru salah sket piat je si myza..hahahah

myamyza berkata...

hahahha.. oh itu tidak mungkin sebab kite anak murid yang cerdik lagi bijak.. kadang2 kalah tok guru... wakakakkakaka