Khamis, 9 Jun 2011

blender baru dan walker merah!

selasa lepas kami ke senai umah akak ila
otw ke senai tu kami singgah tesco seri alam jap
nak cari blender dan walker 1 lagi untuk diletakkan dirumah pengasuh abang long
sampai tesco dah pukul 10++ macam tu

tak tahu nak pilih yang mana satu..
ada yang 50++
ada yang 60++
lepas tengok dan meneliti kecomelan dan kualitinya
akhirnya, yang ini selamat menjadi hak milik mutlakku!!
dari gambar atas tu yang dibawah kanan sekali...

philips...
harganye rm80++.. berbaloi2...
bentuknye comel dan bila saya test kisar bubur abang long
memang lumat habisss!!
tak macam blender pensonic saya dulu tu
kalau blend bawang selalu ada yang ketul2..
huhuhu
yang lama tu selamat dibagi kepada mak mertua saya
(baik kan menantu dia) kelip2 mate...
sebelum bersalin lagi duk kat sana, memula mak  pinjam je
tapi memandangkan saya jarang pakai blender tu
kira bagi terus je la, lagipun kat sana takde blender....
padahal haku nak blender baru, alasan bagi mertua semate!!!!
hakhakhak(isteri yang baik)kelip2 mate lagi

hari tu masa pegi tesco tak bawak stroller serbaguna abang long
so letakkan beliau atas troli saje
dan natijahnye!!!!

dia nak meniarap terguling kat atas tu.. boleh!!
memang mencabar betul dia ni!
kalau tak bagi dia niarap, mula lah buat muka
tercebik cebik pastu uwaaaa uwaaaa..
savooo je la!






lepas tu terpaksa daddy dokong dia
dalam demam campak tu kalau dukong bawak soping memang tak nangeh langsung
ce duduk rumah diam2 suruh dia tido...
bertukar la saya jawabnye...
sabooo lagi!

tengok abang long terlopong tengok ape ntah tu!!

dah siap check kebolehpakaian blender tu
jom kita carik walker pulak!
dan yang murah sekali ni kami ambik


kalau beli yang mahal2 pun macam tak berbaloi je
bukannye dia nak duduk seumur hidup pun kat atas tu
lagipun kat umah dah ada 1.

walkernye sama dengan yang saya beli kat giant tu,
tapi beza banyak pulak harga dia
kami amik warna merah
dah siap bayar semua,
baru kami berdesup ke senai
x jauh mane pun ikut highway bayar rm2.10 tu setengah jam sampai...



4 ulasan:

ummu muhammad berkata...

walker merah ala-ala menanti gegurl je ni ;D

myamyza berkata...

ahak ahak ahak coming soon insyaallah..

Naimatul Hafizah Nor Rodin berkata...

syoknya, dapat blender comel tu...

myamyza berkata...

emang syok!! dan esok plan nak buat laksa pakai blender baru.. yihuu
nak makan datang umah yo!