Isnin, 16 Mei 2011

mainan pertama untuk abang long

dah lame nak beli menan tuk bam lom sebenarnye
dan setelah difikir2 dan meneliti kesesuaian menan tersebut
kereta ni jadi pilihan!!
jom same2 tengok

ben ten alien force bewarna hijau!!

harganye pulak rm16.50
agak mahal bagi saya yang jakun menan budak!

pandangan sisi....

pandangan hadapan
kereta ni boleh bergerak sendiri
ade lampu yang menyala2,
ade muzik lagi..
serta ade sensor
kalau dia dah dekat2 nak langgar dinding cepat2 buat lencongan
boleh buat up lagik!!
wah saya kagum!!en harry lagi kagum!!
terus rase harga rm16.50 tu berbaloi2...
dah siap bukak try semua 
baru perasan warning ini!!


menan ini tidak seswai untuk kanak2 bawah 3 tahun!!!
alah tak kisahla, janji bende tu bukan tajam ok la kan...
daddy dia kate kalau tak seswai tuk bam lom takpe, 
biar daddy yang main!! wakakakaka
almaklumlah daddy abang long tu dulu kecik2 tak merase menan cenggini..
sekarang dia nak balas dendam lah!
kalau mommy sikit tak heran pong,
mommy lebih suke main musang ngan ayam mase kecik2 dulu
main panjat pokok, tangkap ikan, semua menan2 mommy mase kecik lasak2...
yelah mase tu tora memang tak mampu nak beli kan
walau pong harge dia 0.60 pong..
duit tu baik beli makanan, lagi mengenyangkan
untuk pengetahuan abang long mase mommy kecik dulu
tok wan dan arwah tok ayah masih susah...
bekalan duit kesekolah pun 0.20 tu kami dah cukup cukup cukup bersyukur!!

hmmmm
tuan punye menan ni mase memula tengok teruje la
pastu pagi ni bagi kat tangan dia terus digigit
buat hilangkan gatal gusi... hahaha
pastu nampak mommy jalan depan dia terus hulur tangan nak berdokong
menan entah kemane
mommy jugak yang dia berkenan...
.beliau yang ketiduran!!

mommy sayang sangat ngan abang long sejuta kali
jadi anak yang soleh ye nak!!

p/s: kawan2 ade tau tak kat mane boleh dapatkan anak patung budak
yang kat dalam dia tu ade biji2.. kalau ade bagitahu ye!!


3 ulasan:

ummu muhammad berkata...

hensemnye mainan bamlom..alahai bam lom cik tak taulah bantal yg mcm ade kacang2 kecilk kt dalam ke?yg buat baring best tukan..

p/s:biaselah menan budak kecik kejap je..die lagi suke bende yg org tak bagi tulah yg die lagi suke nak main heheh

win@momyShaneQeisha berkata...

mmg berbaloi-baloi tu.hehe.alert jugak ya dear pastikan mainan diaorang ada simbol MC.very cute abg long tu

myamyza berkata...

ibu muhammad.. a'aaa yang tu la.. dulu kat pasaraya dekat2 sini ade tapi sekarang ni pegi cari dah tutup dah.. alahaii.. kalau nak mesti tak ade...betul tu.. abang long lagi suke main kain sbb boleh masuk mulut.. haha kelakar tau dia tu kadang2..

mommy shane, simbol mc tu ape maksud ye mommy shane?? kite tak berapa pandai la... hehe