Khamis, 26 Mei 2011

kurap susu!

anak korang ade kene tak kurap susu tak?
sepatutnye bila menyusu badan baru ada kurap susu kan??
ni minum formula milk pon kene jugak..
tak faham..
dan saya letak gincu pade kurap susunye itu..
tapi tak berape menjadi la
 
 tengok dah macam pakai blusher untuk persembahan opera cina  pulak
dia ni taim tido je buleh pakaikan,
kalau dia tak tido tak bagi letak kau!

 kalau tengahari paling kesian
jika dia berpeluh mesti gatal
tergaru2...tapi garu budak cemane sangat kan??
sekadar genyeh2 pakai tangan je....
saya yang tengok pun tak selesa
apetah lagi yang menanggungnya!


 gincu tu melekat sekejap je pun
kalau tido menelentang  lame la lekat
tapi abang long ni mane reti tido menelentang lame2...
dia nak meniarap jugak mase tido...

 mengiring dulu...

 pastu meniarap sambil angkat bontot
disertai menenyeh2 muke kat cadar
sekarang 3 hari sekali kene tukar cadar...


kalau dia tido gitu jangan lah kau pandai2 nak ubah dia
waima tangan sekalipun
nanti kalau dia jage mesti payah dah nak tido...
huhuhu... tapi saya ubah boleh dengan perlahan2...
kalau daddy dia jangan disuruh!!
korang ade tau tak nak taruk ubat ape pade kurap susu budak ni?
kalau ade petua share lah ye!
tq korang...


7 ulasan:

ummu muhammad berkata...

dulu beli ubat krim kat farmasi myza..memang bercinte nk hilng tu..hilg kacak japlah bang lom.. ;)

myamyza berkata...

tau xpe.. dahla minggu depan dah nak balik kampung.. x tahu sempat hilang ke tak ni.. kite taruk gincu je buat mase ni.. tapi tak jalan.. kene gi cari krim jugak ni..huhu

emieysandra berkata...

comelnyer, mcm2 gaya die tidor..oh, emiey xtahu lak sal kurap susu ni, xdop anak ag lorh, hik3^^

myamyza berkata...

tq emi komen sini...

wahida berkata...

tak tau lak petua ni..bawak klinik je la...mintak nasihat doktor...

puan nina berkata...

camne boleh kena eh..?huhu.nina lagila tak tau camne nak ilangkan.wuwuwu..cian abang long

myamyza berkata...

@kakwahida..baru je pas gi kelinik minggu lepas.. tapi misi tak kate ape2 pong.. huhuhu

@puan nina...dah 2 minggu dah kene duk macam tu la.. kesian dia gatal..