Selasa, 17 Mei 2011

kucingku mati!!

sabtu malam minggu yang lepas,
kami anak beranak balik la ke kota tinggi
sebab atuk bam lom kan dah rinduu dengan dia
so balik lah kami
biase kalau kami sampai kucing2 kami yang ditinggalkan umah atok
tu biasa sambut kepulangan kami la..
miaw miaw miaw
alkisahnye hari tu nampak yang ni je kat umah atuk!
si s cepang.....
name dia siti norcepang
so moh ler kite panggil dia cepang
ini kak siti sangat pandai buat anak tapi tak tau jage anak
anak yang terbaru ni dia beranak 7 ekor tau!!
tapi mati 6 ekor
hidup sekor je tapi mak kucing lain yang jage, hari  tu nampak perut mamboyot lagi!!!!
gerammm je ngan dia ni,
kalau ngan saye kemain garang,
cube ngan en harry.. terserlah kegedikannye tuh!! nyampess same kamoo cepang!


yang ni silvester..
dia ni hidup lagi jugak
panjang umoo kooo kan??
tapi hari tu sibuk panjat ats kereta nak ikut balik!!
tak dapekk yooo...
kalau mommy nak bawak balik pon abu je...
yang lain no! no! no!

adik beradik silvester ni la yang dah mati...
sekor yang warna kuning tu dipanggil kuning,
yang sekor lagi sicomot yang kat depan sekali tu
hmmm.. dulu duduk dengan kami baik2 aje...
tapi kalau ajal dia dah sampai nak buat cemane kan??
al fatihah untuk kucing2 kami

saya plan memang nak bawak balik abu..
tapi memandangkan abang long yang baru nak maju dalam meniarap
dan menjadikan lantai tempat yang best untuk dijilat
sekaligus menghamburkan air liur sana ditambah lagi dengan rambut saya yang gugur dengan banyaknye,
maka saya menahan diri dari bawa balik abu ke rumah
bukan ape, kalau ade kucing kat rumah mesti bulu merate2 kat atas lantai kan??
abang long pulak jenisnye kuat selsema
so terpakse mendahulukan abang long lah dari ape2 pun
kalau abang long dah boleh berjalan nanti mommy bawak balik abu yee...

syomell banget kan diaaa...
nak beli kandang yang besar tak mampu pulak
tapi nak ke abu duduk dalam kandang??
kandang dia yang dulu tu kecik sangat dan selamat dibuat sangkar burung
oleh pak mertuo eden..huhuhu...

p/s.. kucing merupakan binatang kesayangan nabi Muhammad saw.. saya menyeru rakan2 blogger agar  sama2 menyayangi dan menghargai kucing juge.. kerane mereka juge makhluk ALLAH...sekian.





5 ulasan:

ArELeEz berkata...

kalau betul cara kita m'jaganya, alhamdulillah.. jgn disia2kan xbg makan.. kesian woo..

wahida berkata...

alahai sedihnya bila kucing yg dah lama ngan kita mati...huhu...

saya lak tak boleh bela kucing sbb anak beranak ada semput, tapi sgt sayangkan kucing sbb dorang comel dan manja...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

best nyer dpt bela kucing..saya duduk kat aprt. tak boleh bela kucing..

ummu muhammad berkata...

abu memang hensemlah myza..hehe

myamyza berkata...

kehkehkeh.. ibu muhammad memang tak dinafikan lagi...