Jumaat, 15 April 2011

my abuuu

rindunye kat anak mommy ni
dah lame dah tak jumpe die
dulu beliau ni saye bela
dari kecik lagi
sayang sangatt2 kat beliau
saye kan pakai name mya myza
sbb ade mya kat depan tu
sbb kucing2 saye ni la
kalau panggil saye
nak manje2
miiii aaaaaa
miiiii aaaaa
dia x bunyi meow tau
bunyi miii aaaa
haaa saye pun bahasakan diri saye 
mommy dengan kucing2 ni
tu yang teross jadi mya myza tu
bela kucing ni sangat la best
sbb dia tau sayangkan kite balik
dulu dialah penenang tak terhingga saye
 saye ade 6 ekor kucing
abu ni saye punye
yang 5 ekor lagi tu suami yang punya
tapi semua dah hantar ke kampung sbb
abang long kan kecik lagi
bulu kucing kan bahaye tuk baby
skrg ni pun selalu selsema
sbb bulu kucing masih ade lg kat umah tu
dulu mase blm ade anak saye selalu amik abu ni tido ngan saye
dia sangat manjeeee
hari tu mase balik kampung
dia duk atas bumbung kereta nak ikut mommy balik
mommy kate kat dia sekarang x boleh lagi abu 
nanti abang long dah besar sikit
baru mommy amik abu balik ye
dia tanak dengar cakap saye
pastu adik ipar saye bawa masuk dia dalam umah
kejap lagi mase nak unudr kereta
dia dah tunggu kat tepi jalan
sedihh je muke dia
saya pun turut sayuuuu
dulu mase ngan saye gemokkk
skrg dah kurusss
rindu kat tuannye la tu
nanti abang long dah boleh jalan br nak amik dia 
kesiaaaan abuku!!!
sekarang mommy dah ade penenang baru
budak ni...
tapi mommy tetap tak lupekan abu
nanti mommy nak ajar abang long bia sayangkan kucing jugak
Rasulullah kan sayangkan kucing juge
bukan kucing je malah binatang2 lain pun
biar nanti ade perasaan belas dan kasihan pade binatang
seterusnye menyayangi mereka!!!
kan sikap yang mulia tu.
tapi bela kucing ni modal tinggi
dulu makanan +pasir  je 
lebih kurang rm300 sebulan
sekarang ni kalau nak bela 6 ekor memang tak larat la
kalau seko tu boleh bagi makan lagi
hehe....
sooo en harry bile nak pegi amik abuuuuu????



4 ulasan:

ummu muhammad berkata...

kite suke kucing tapi suke tengok.huhu...kalau smart macam abu ade potensi utk dijadikan bantal peluk..hehe..

myamyza berkata...

kite dulu pon tak sukee.. stat suke ngan kucing mase keje kat sini sbb tauke ade bela kucing kat kedai..pastu bejangkit bela kucing jugak..perasaan bela kucing macam bela anak lah.. kalau dia disakiti kite pon rase disakiti begituu..
hehe

ummu muhammad berkata...

hahahaa...rumak mak banyak kucing..mase ade sekor due best lagi nak main2..bile dh banyak..ya hampun bahunye..tidak sanggupku mendekati mereke..

myamyza berkata...

itu lerr.. baunye itu yang tak tahan.. menyengat!! hikhik